Quick Boys laat Eemdijk kansloos

Quick Boys kwam goed uit de startblokken tegen vv Eemdijk. Na amper tien minuten spelen kopte Jesse van Nieuwkerk zijn team op voorsprong. Die voorsprong werd in de loop van de eerste helft verder uitgebouwd. In de tweede helft haalde Quick Boys niet meer het niveau van de eerste helft, de wedstrijd werd met een 1 – 3 overwinning voor de blauwwitten afgesloten.

Voorafgaand aan de was er een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht van begin deze week. Wat voorafgaand aan de interland van Nederland tegen Wit-Rusland door de KNVB werd nagelaten vond wel vooraf aan deze wedstrijd plaats.

Op bezoek bij laagvlieger vv Eemdijk, de minder bekende club uit Spakenburg-Bunschoten waren de verhoudingen in het veld snel duidelijk. Quick Boys zette de thuisploeg, die zich beperkte tot verdedigen, onder druk. Toch was de eerste doelkans in de wedstrijd voor vv Eemdijk. Yannick Bouw gaf de verdediging het nakijken en kwam in scoringspositie. Doelman Paul van der Helm kon de doelpoging tot hoekschop verwerken.

Direct daarna kon Quick Boys vanaf de linkerflank een aanval opzetten. Marc de Kruijs vond het hoofd van Jesse Nieuwkerk die doelman Gerben Jan Ruizendaal kansloos liet. Al vroeg in de wedstrijd stond Quick Boys op voorsprong. Een paar minuten later leek hetzelfde scenario zich te herhalen. Weer vond De Kruijs het hoofd van Van Nieuwkerk. Nu wist Ruizendaal zijn doel wel schoon te houden.

Quick Boys bleef op zoek naar een verhoging van de marge. Uit een vrije schop na een overtreding op Tim Bloemendaal, leek captain Jeffrey Ket de gelegenheid te krijgen de score op te hogen. Ket plaatste de bal in de muur. Halverwege de tweede helft leek Quick Boys op 2 – 0 te komen. Jesse van Nieuwkerk zag zijn doelpunt wegens buitenspel geannuleerd.

De blauwwitten waren overduidelijk de bovenliggende partij tegen vv Eemdijk dat er alles aan deed de schade beperkt te houden. Daartoe beperkte men zich tot verdedigen in de hoop uit de counter weer terug te komen in de wedstrijd. Voorlopig leek het verdedigende concept voor de thuisploeg te werken. Meerdere malen was Quick Boys dichtbij een doelpunt maar de marge bleef voorlopig beperkt tot één doelpunt.

Met nog tien minuten tot de rust verdubbelde Quick Boys de doelpuntenmarge. Jesse van Nieuwkerk legde af op Marc de Kruijs die vervolgens met een hard schot doelman Ruizendaal voor de tweede keer in deze wedstrijd kansloos liet.

Tot de rust zou vv Eemdijk zich wat meer laten gelden. Profiterend van balverlies van Quick Boys op het middenveld kon een doelpoging worden gewaagd die voorlangs het doel van Paul van der Helm verdween. Met de rust in zicht probeerde vv Eemdijk weer terug te komen in de wedstrijd. Tevergeefs, het net werd niet gevonden. Met een 0 – 2 voorsprong ging Quick Boys de rust is.

vv Eemdijk startte de tweede helft zonder Renco van Eeken, Syrano Morrison was zijn vervanger. De eerste doelkans was voor Quick Boys, Cem Sahin maakte een actie waaruit hij een doelpoging waagde, de bal verdween over het doel. Na vijf minuten leek Marc de Kruijs de voorsprong verder te vergroten. De Kruijs had zich van zijn tegenstander ontdaan en waagde een schot op doel dat in het zijnet belandde. Aan de andere kant leek David van de Groep gevaarlijk te worden, zijn doelpoging werd door doelman Van der Helm tot hoekschop verwerkt. Er gebeurde genoeg in de eerste minuten van de tweede helft. Binnen een kwartier kwam Quick Boys alsnog op 0 – 3. Marc de Kruijs bleek goud waard voor zijn team. Op aangeven van Jeffrey Ket waagde De Kruijs een doelpoging die via de doelpaal in het doel caramboleerde. Kon het nog fout gaan voor de blauwwitten?

Met deze achterstand moest vv Eemdijk verdedigende stellingen verlaten. Voorlopig kwam men niet verder dan een aantal hoekschoppen. Coach Ruud van de Geest bracht nog twee wissels. Nadat eerst nog de voor Cem Sahin ingevallen Kay Tejan nog alleen voor doelman Ruizenaar verscheen maar niet kon profiteren wist vv Eemdijk met nog een kwartier te spelen de 1 – 3 op het scorebord te laten aantekenen, al had de thuisploeg daarvoor de hulp nodig van Dennis van der Plas die ongelukkig zijn eigen doelman passeerde.

Met nog tien minuten te spelen leek Quick Boys in de problemen te komen. Na de tweede gele kaart in de wedstrijd van Tim Bloemendaal moest Quick Boys de wedstrijd met tien man vervolgen. Even later mocht jongeling Matthijs Koster, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, als invaller zijn debuut voor de hoofdmacht maken. Met een man meer zette Eemdijk aan maar wist het doel, net als Quick Boys, niet meer te vinden. Quick Boys sloot de wedstrijd af met een verdiende 1 – 3 overwinning en profiteerde van het puntverlies van hoogvliegers DVS’33 Ermelo en Hoek. De ploeg van trainer Erik Assink bezet, met nog acht speelronden te gaan, momenteel de tweede plaats achter koploper Noordwijk.