Voorbeschouwing Quick Boys – De Dijk

De weg naar de top is weer gevonden door de blauw-witten. Afgelopen weekeinde boekte de formatie van trainer Erik Assink de vijfde overwinning uit de laatste zes wedstrijden. Aanstaande zaterdag is De Dijk, de oude club van Dennis Kaars en Raymond Baten, te gast op sportpark Nieuw Zuid. De wedstrijd tegen de rode lantaarndrager uit Amsterdam begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter L. Timmer uit Apeldoorn. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Van Kruistum Schilders uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in het thuisduel met De Dijk!

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0191.jpg

Vorig seizoen
De financiële problemen hadden een grote invloed op het verloop van het afgelopen zaterdag. Het opstappen van de hoofdsponsor zorgde voor veel onrust in Amsterdam-Noord. Uiteindelijk degradeerde De Dijk kansloos uit de Tweede Divisie.

Stand van zaken
Met 13 punten uit 26 duels bezet De Dijk, getraind door Kees Oostermeijer, momenteel de laatste plaats op de ranglijst. Zeven punten werden buitenshuis behaald. Afgelopen zaterdag deelden de Amsterdammers de punten in het uitduel met VVOG (2-2). In Harderwijk was Mick Christophersen met twee doelpunten de gevierde man aan de zijde van de bezoekers die daarmee zijn seizoenstotaal bracht op elf treffers.

Puntverlies
In de heenwedstrijd tegen De Dijk liet Quick Boys dure punten liggen. Het was de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de Amsterdamse lucht voor de blauw-witten. Nadat Dennis Kaars de score namens de gasten had geopend, verdubbelde Raymond Baten na een half uur spelen de voorsprong. Nog voor rust bracht Clayd Olf de spanning terug in de wedstrijd, waarna Christophersen na de doelwisseling De Dijk weer op gelijke hoogte bracht. Ondanks verwoede pogingen van de aanvallers van Quick Boys wisten de Katwijkers het doel niet meer te vinden.

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0185.jpg

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van de blauw-witten kan in het duel met De Dijk geen beroep doen op Tim Bloemendaal. De Voorhouter zit een schorsing uit. Daartegenover staat de terugkeer van Jeroen Tesselaar en Raymond Baten die respectievelijk wegens ziekte en interlandverplichtingen de wedstrijd tegen Eemdijk aan zich voorbij moesten laten gaan.
Quick Boys moet winnen om de druk op Noordwijk verder op te kunnen voeren. Ook in de strijd om de derde periodetitel is een overwinning van de blauw-witten noodzakelijk om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Derde Divisie A van de zaterdagamateurs luidt als volgt:
VVOG – SJC
DOVO – Eemdijk
Achilles’29 – Hoek
Noordwijk – ONS Sneek
Ajax – ODIN’59
Harkemase Boys – Jong FC Groningen
SteDoCo – DVS’33 Ermelo
ASWH – FC Lisse

https://quickboys.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_0323.jpg

Geef een antwoord