Ook Achilles’29 moet buigen voor Quick Boys

Binnen een minuut kwam Quick Boys op voorsprong, die schade wist Achilles’29 snel te herstellen, al wist Quick Boys in de eerste helft nogmaals het net te vinden. In de tweede helft werd de voorsprong al snel op 1 – 4 gebracht. Achilles’29 wist nog twee keer het net te vinden maar kreeg daarna nog een doelpunt te verwerken, de uitslag werd 3 – 5.

In de aanloop van de kraker tegen koploper vv Noordwijk speelde Quick Boys de verre uitwedstrijd tegen Achilles’29, de club met het roemruchte verleden maar inmiddels op sportief gebied ver afgedwaald. Na een avontuur in het betaalde voetbal bevindt men zich nu in de onderste regionen van de Derde Divisie. Quick Boys kende een droomstart, ruim binnen een minuut kapte Jesse van Nieuwkerk zijn tegenstander uit om vervolgens doelman Hauptmeijer het nakijken te geven.

Binnen een paar minuten wist Achilles’29 de schade te herstellen. Uit een hoekschop werd Yunus Efe bereikt die het doel wist te vinden. Er gebeurde genoeg in de eerste minuten van de wedstrijd. Kort na de gelijkmaker leek Quick Boys weer dichtbij weer een doelpunt toen Kay Tejan uit een vrije schop na een overtreding op Cem Sahin de bal rakelings naast het doel plaatste.

Ook Achilles’29 leek gevaarlijk te worden uit een vrije schop na een overtreding van Cem Sahin die hem geel kostte, deze vrije schop was een prooi voor doelman Paul van der Helm. Achilles’29 had moed geput uit degelijkmaker en was op zoek naar meer.

Toch zou Quick Boys langzaam maar zeker het initiatief naar zich toetrekken. Noodgedwongen trok Achilles’29 zich steeds meer terug op de eigen speelhelft, de counter moest uitkomst brengen. Daarbij moest het gevaar van Keven Schmidt komen. Hoewel Quick Boys de bovenliggende partij was bleef een verdere verhoging van de score voorlopig uit. Halverwege de eerste helft leek Cem Sahin kansrijk te worden, maar kreeg onvoldoende controle over de bal om de doelkans te verzilveren.

Met nog een kwartier op de klok leek Kevin Schmidt gevaarlijk te worden voor de thuisploeg. Schmidt moest zijn meerdere in Paul van der Helm erkennen. Aan de andere kant van het veld was het een paar minuten later wel raak. Weer mocht Quick Boys net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen na een overtreding op Jesse van Nieuwkerk. Via de muur belandde de vrije schop van Kay Tejan in het doel, eindelijk stonden de blauwwitten weer op voorsprong.

Door een vrije schop van Kadir Usta een paar minuten voor de rust leek Achiles’29 nog een keer gevaarlijk te worden. De met veel effect geschoten bal ging rakelings over het doel van Paul van der Helm. Tot de rust bleef Quick Boys aandringen bij Achilles’29 maar kwam niet meer te scoren.

Na de rust twee ongewijzigde team in het veld. Na vijf minuten mocht Quick Boys een hoekschop nemen waaruit Willem Schonenberg werd bereikt, de deklat bracht uitkomst op de kopbal van Schonenberg. Nog was Achilles’29 niet uit de problemen, de bal kwam terug in het spel waarbij één van de spelers van de thuisploeg hand veroorzaakte. Strafschop besliste arbiter Paarhuis. Cem Sahin wist daar wel raad mee, met een zuiver geplaatst schot liet Sahin doelman Hauptmeijer kansloos.

Een paar minuten later vergrootte Jesse van Nieuwkerk de zorgen van Achilles’29 nog meer door een vrije schop van Jeffrey Ket het doel in te werken. Met nog ruim een half uur op de klok leidde Quick Boys al riant in de edstrijd. Achilles’29 zat zwaar in de problemen, een monsternederlaag lag in het verschiet.

Toch wist Quick Boys het net niet meer te vinden. Achilles’29 herstelde zich in de loop van de tweede helft en wist met nog een kwartier op de klok de achterstand naar 2 – 4 te verkleinen toen Desire Ruhindwa profiteerde van de hem geboden ruimte en doelman Van der Helm kansloos liet. Toen Yunus Efe een paar minuten later de achterstand tot één doelpunt terugbracht was het schrikken geblazen voor Quick Boys. De blauwwitten lieten de Groesbeekse storm uitrazen, met nog vijf minuten op de klok maakte Kay Tejan een einde aan de illusie op wat moois voor Achilles’29 door een door Cem Sahin opgezette aanval af te ronden en de uitslag op 3 – 5 te bepalen.