Tobbend Quick Boys bewijst zichzelf slechte dienst tegen Odin’59

Tot voor een week leek nog alles mogelijk voor Quick Boys, zelfs een kampioenschap mocht niet worden uitgesloten. Inmiddels is alles veranderd. De kampioen is inmiddels bekend. Na verlies tegen VVOG kon Quick Boys ook tegen Odin’59 niet imponeren. De blauwwitten gingen in Heemskerk roemloos kopje onder en zagen geen moment kans de wilskracht aan de dag te leggen die Odin’59 wel had om deze wedstrijd in winst om te zetten. Nog steeds heeft Quick Boys geen prijs. Met de naaste concurrentie op stoom moet de komende wedstrijd gewonnen worden om alsnog deelname aan de nacompetitie af te dwingen.

Met een sterk gewijzigd elftal ging Quick Boys van start tegen Odin’59 dat een plek inneemt halverwege de ranglijst. De eerste doelkans was voor Quick Boys toen Thijs van Hofwegen Dennis Kaars vond wiens doelpoging rakelings over het doel belandde. Een paar minuten later eenzelfde situatie aan de andere kant van het veld, nu plaatste Jeffrey Klijbroek de bal over het doel.

Na ruim tien minuten spelen kwam Odin’59 op voorsprong. Eerst waagde Thom de Vries een doelpoging die werd gekeerd door Paul van der Helm. Nog was Quick Boys niet uit de problemen. De aanval duurde voort, uiteindelijk wist Jurjen Dikker alsnog te profiteren en zette zijn team op voorsprong. Dat smaakte naar meer. Odin’59 bleef drukken en mocht nog vlak buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen, dat was geen probleem voor Paul van der Helm.

Het verschil in positie op de ranglijst was in het spel niet terug te zien. Odin’59 hield steeds veel spelers achter de bal maar was razendsnel in de omschakeling, de teamgenoten wisten elkaar blindelings te vinden en waren bereid af en toe een stapje harder te doen. Aan de andere kant speelde Quick Boys in een te laag tempo over teveel schijven, waardoor men geen moment kans zag Odin’59 te verrassen.

Beide teams begonnen de tweede helft in dezelfde samenstelling. Na zeven minuten mocht Quick Boys weer hoop putten op meer in deze wedstrijd toen Thijs van Hofwegen uit een voorzet van Chima Bosman koppend doelman Barry van Dijk het nakijken gaf. Die hoop mocht Quick Boys een paar minuten koesteren. Of Odin’59 de vrije schop conform de regels had genomen blijft de vraag, die vrije schop was wel de basis voor een nieuwe voorsprong van Odin’59. Thom de Vries werd bereikt, hij vond de vrijstaande Mitchell Bormann die Paul van der Helm kansloos liet.

Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys. Met nog een half uur te gaan liet Thom de Vries de 3 – 1 op het scorebord aantekenen. De blauwwitte verdediging zag er niet goed uit en De Vries kon hier volop van profiteren. Een paar minuten later werd invaller Nigel Hardenberg binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Vertrekkend doelman Barry van Dijk belastte zich met de uitvoering en plaatste de bal over het doel. Toch was de gifbeker nog niet leeg voor Quick Boys. Mitchell Borman verhoogde de voorsprong nog naar 4 – 1.

Met nog een kwartier te gaan zag invaller Bert Steltenpool zijn doelpoging nog door de deklat gekeerd. Dat was de laatste doelkans voor Quick Boys dat moest toezien hoe Odin’59 op zoek bleef naar meer maar het doel niet meer vond.

Opstelling Quick Boys:

Van der Helm, Van der Plas, Ravensbergen (Steltenpool), Mahmoed, Kaars, De Kruijs (Van Liempt), Ket © (Sahin), Hofwegen, Bosman, Tesselaar, Baten

Opstelling Odin’59

Van Dijk, Tiktak, Dikker (Tavares), Willemse (Hardenberg), Scheffer ©, De Graaf (Kansen), De Vries, Eekhout, Klijbroek, Bormann, Hulleman.