Voorbeschouwing Quick Boys - sv OSS 1920

Gepubliceerd op: 31-05-2019 13:21

Afgelopen woensdag heeft Quick Boys op bezoek bij sv OSS 1920 een uitstekende uitgangspositie vergaard om de finale van de play-offs te bereiken. Maar het is nog niet gedaan. Aanstaande zaterdag staat de return tussen de blauw-witten en de Brabanders op het programma. Het nacompetitieduel op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper. De inwoner van Dokkum wordt bijgestaan door zijn assistenten R. Meinste en C.R. Veen en vierde official B. Benlamkaddem. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen sv OSS 1920!

Debutant
Met 54 punten uit 34 duels eindigde sv OSS 1920 op de zesde plaats in de Derde Divisie B. Een knappe prestatie, aangezien de ploeg van trainer Bertran Kreekels (50) debuteert op dit niveau. Onder leiding van de ex-prof wisten de Ossenaren vorig seizoen beslag te leggen op de titel in de Hoofdklasse B bij de zondagamateurs. Ook in het huidige voetbaljaar hebben de geelhemden vriend en vijand weten te verbazen door onder andere kampioen Jong FC Volendam (5-1) en runner-up TEC (6-1) op grote nederlagen te trakteren. Quick Boys is derhalve gewaarschuwd. Met achttien treffers is aanvaller Tony de Groot (31), die ook tegen de blauw-witten het net wist te vinden, de clubtopscorer van de Brabanders. Verdediger Teun van Grunsven (19) heeft dankzij zijn goede prestaties een transfer naar RKC Waalwijk verdiend.

Verdiende zege
De heenwedstrijd tussen sv OSS 1920 en Quick Boys werd een prooi voor de blauw-witten. Op sportpark De Rusheuvel won de formatie van trainer Erik Assink met 3-1. De voorbereiding op het duel was verre van ideaal, aangezien de spelersbus veel hinder ondervond om zich door de drukke avondspits te loodsen. Eenmaal op het veld hadden de Katwijkers weinig last van de lange busreis. Gesteund door een grote schare fans wist Quick Boys in het eerste kwart van de wedstrijd op voorsprong te komen dankzij een treffer van Dennis Kaars. Ook in het verdere verloop van het eerste bedrijf waren de beste en meeste kansen voor de blauw-witten, hoewel de thuisploeg bij vlagen eveneens goed voetbal op de natuurgrasmat in Oss wist te leggen.
Na de doelwisseling sloegen de Katwijkers binnen enkele minuten genadeloos toe. Na goed voorbereidend werk van Cem Sahin mocht Dennis Kaars zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen: 0-2. Even later was het opnieuw raak. Kay Tejan draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal snoeihard tegen de touwen achter de aan de grond genagelde doelman Van der Leest. Spits Tony de Groot wist namens sv OSS 1920 na een uur spelen de eretreffer te scoren, maar verder kwamen de gastheren niet. In de slotfase mikte Kaars op de paal waardoor een grote uitslag uitbleef.Concentratie
Maar Quick Boys is er nog niet. De afgelopen weken hebben de volgers van het spelletje kunnen zien hoe de voetbalwereld af en toe op z'n kop gezet kan worden. De blauw-witten zullen zich opnieuw optimaal moeten focussen om een goed resultaat te kunnen behalen. Uiteraard zullen wij gesteund voelen door de 'voorsprong' die zij zich eerder deze week hebben verworven.
Indien de Nieuw Zuid-bewoners deze ronde weten te overleven, dan ontmoeten zij in de finale de winnaar van het tweeluik tussen VVSB en Hoek. De Noordwijkerhouters wonnen het eerste duel in Zeeland met 3-2.

Toegangskaarten
Naar verwachting zal de publieke belangstelling voor deze wedstrijd enorm zijn. Er zal geen fysieke voorverkoop plaatsvinden en daarom wordt een ieder de mogelijkheid geboden om de toegangskaarten online te bestellen om lange wachtrijen aan de kassa's op de wedstrijddag te voorkomen.
Leden van de club en leden van de Businessclub Quick Boys krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang tot het sportpark. De overige bezoekers kunnen online kaarten bestellen voor dit toetje. Klik daarvoor op deze link.

Agenda

07-03-2020

11-04-2020

Jubileumtoernooi JO11/JO12/ongeselecteerd/dames

13-04-2020

Jubileumtoernooi JO17/JO19

13-05-2020

Jubileumfeest JO10-JO12+MO11 op Nieuw Zuid

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________