Quick Boys sluit oefencampagne af met ruime winst op TAC'90

Quick Boys sloot gisteren de oefencampagne met een ruime zege af. Op de verjaardag van trainer Edwin Grünholz – hij zag Abraham – wonnen de blauw-witten met 6-1 van zondageersteklasser TAC’90 uit Den Haag. Aanvaller Koen van Liempt had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning.

De thuisploeg begon furieus aan de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de competitie. In de tiende minuut opende Dennis Kaars op aangeven van Raymond Baten de score. Even later mikte Jesper de Vré op de paal en trof een kopbal van Marc de Kruijs de lat. Hierna zakte het tempo in en kreeg TAC’90, getraind door Mario Koswol, zowaar enkele kansen. Een van die kansen werd uiteindelijk door Hamza Boukhari, die twee seizoenen geleden nog actief was op Nieuw Zuid, verzilverd: 1-1.

Hielden de Hagenaars voor rust knap stand, na de pauze liep Quick Boys binnen vijf minuten uit naar een 4-1 voorsprong. Eerst bleef Van Liempt koelbloedig oog-in-oog met de doelman van de tegenstanders, vervolgens ging een fraaie boogbal van Kevin Gomez Nieto bij de tweede paal binnen en niet veel later mocht ook De Kruijs (assist: Van Liempt) zijn doelpunt meepikken. In het restant van het tweede bedrijf wist Van Liempt zijn tweede treffer van de avond te maken en werkte een verdediger een voorzet van diezelfde buitenspeler achter zijn eigen doelman: 6-1.

Aanstaande zaterdag staat een teambuildingssessie op het programma voor de blauw-witten. Een week later, op zaterdag 24 augustus om 15:30 uur, opent Quick Boys het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie met een thuiswedstrijd tegen buurman Noordwijk.