Quick Boys nipt ten onder op Het Kasteel

Er zat meer in voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz. De blauw-witten stonden na afloop van de wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam met lege handen. Quick Boys leidde bij rust, maar twee minder goede momenten na de doelwisseling werden de Katwijkers fataal.

Ten opzichte van de seizoensouverture tegen Noordwijk (1-1) had de technische staf op Het Kasteel geen wijzigingen doorgevoerd in de basiself van de blauw-witten. Nadat beide ploegen elkaar in de openingsfase aftastten, ontbrandde het duel na tien minuten spelen. Zowel Jong Sparta Rotterdam als Quick Boys was een aantal maal dicht bij de openingstreffer. Met name Jesper de Vré was gevaarlijk namens de bezoekers, terwijl de jonge Spartaan Karin Loukili de buitenkant van de paal raakte.

Langzaam maar zeker kreeg Quick Boys steeds meer grip op de wedstrijd. De Rotterdammers moesten enkele keren aan de spreekwoordelijke noodrem trekken als de blauw-witten gevaarlijk dreigden te worden. Zo ontsnapte Jaimy Brute aan zijn tweede gele kaart nadat hij De Vré in kansrijke positie vloerde. Trainer Jeroen Rijsdijk greep in en wisselde de ongelukkig spelende Brute voor Lorenzo Soares Fonseca, een lange verdediger die vorig seizoen al eens mocht opdraven in de hoofdmacht van de Spartanen.

Toch kon deze wissel de openingstreffer van Quick Boys niet voorkomen. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Marc de Kruijs via een verdediger van de Rotterdammers achter doelman Michael Fabrie geschoten: 0-1. Een op dat moment dikverdiende treffer voor de blauw-witten die in de persoon van De Vré niet veel later een goede kans kregen om de voorsprong te verdubbelen. Het schot van de Noord-Hollander, die knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander, ging net voorlangs het vijandelijk doel.

In de pauze bereidde de technische staf van de blauw-witten een tweetal wissels voor. Doelpuntenmaker De Kruijs en aanvoerder Jeffrey Ket bleven achter in de kleedkamer, hun plaatsen werden ingenomen door Martin van Eeuwijk en Ivailo Staal. Quick Boys kon echter na de doelwisseling het goede spel van het eerste bedrijf geen passend vervolg geven. De blauw-witten begonnen matig aan de tweede helft en moesten binnen enkele minuten de gelijkmaker incasseren. Flankspeler Bradly van Hoeven, die zijn directe tegenstander Joey Ravensbergen een lastige middag bezorgde, mocht naar binnentrekken en via de voet van invaller Staal afronden: 1-1.

Quick Boys kon weer overnieuw beginnen. Een goede aanval via de linkerkant van het veld – de voorzet kwam van de voet van Ravensbergen – werd door Kaars over en naast gekopt. Ook Van Eeuwijk kreeg een tweetal goede schietkansen. Via een counter uit het boekje nam Jong Sparta Rotterdam plots de leiding. Een vrije trap van Quick Boys werd onschadelijk gemaakt en enkele seconden later ontstond in 3-tegen-1-situatie. Mohammed Tahiri was de aangever en Van Hoeven wist op eenvoudige wijze zijn tweede treffer van de middag te produceren: 2-1.

In het restant van de wedstrijd bleef een echte slotoffensief van de blauw-witten uit. Dennis Kaars kreeg nog de beste kans, maar zijn schot in de korte hoek werd door doelman Fabrie tot hoekschop verwerkt. De laatste minuten werden voornamelijk gekenmerkt door de gele kaarten die scheidsrechter J. Rozendal uitdeelde aan onder andere Kevin Gomez Nieto en Jeroen Tesselaar. Chima Bosman kreeg zelfs de rode kaart voorgehouden ondanks dat hij in het duel met de doorgebroken Tahiri de bal leek te spelen.

Helaas kon Quick Boys in ondertal geen potten meer breken op Het Kasteel en moesten de blauw-witten derhalve de eerste nederlaag van het seizoen incasseren.