Quick Boys ontvangt bronzen predicaat Gezonde Kantine

Quick Boys geeft al jaren richting de jeugdteams veel aandacht aan gezonde voeding. Niet alleen actief richting selectieteams, maar ook in de breedte richting alle jeugdleden. Bij een gezonde sportieve omgeving hoort natuurlijk ook een verantwoorde kantine en met de komst van het totaal vernieuwde clubhuis wilde Quick Boys weer een stap verder gaan. De club heeft het assortiment verder aangepast en biedt naast het vertrouwde assortiment, gezonde alternatieven en nieuwe producten in alle categorieën Met als doel om te laten zien dat gezonder ook gewoon heel lekker is. Want (sport)prestaties beginnen bij een goede voeding, dat weet toch iedereen!

Quick Boys eerste Bronzen kantine in Katwijk
Quick Boys is de eerste vereniging binnen de gemeente Katwijk die het predicaat Brons zal verkrijgen. Aanstaande zaterdag zal Quick Boys uit handen van wethouder Corien van Starkenburg het bronzen predicaat ‘gezonde kantine’ ontvangen. De uitreiking vindt om 13:45 plaats in het totaal vernieuwde clubhuis van Quick Boys.

Over de Gezonde kantine
De Richtlijnen Gezondere Kantines zijn bedoeld voor allerlei kantines en bedrijfsrestaurants en zijn gemaakt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De richtlijnen werden gemaakt op basis van de wetenschappelijke inbreng van wetenschappelijke experts op het gebied van voeding en gedrag en bovendien werden gebruikers geconsulteerd over inzetten van de Richtlijnen in de praktijk.
Of het nou gaat om een sportschool, school, verzorgingshuis, ziekenhuis, bedrijf of bibliotheek. Cateraars, kantinebeheerders en betrokken medewerkers kunnen allemaal aan de slag met de richtlijnen om hun kantine gezonder te maken. Kantines kunnen inzetten op een bronzen, zilveren, gouden of ideale kantine. Hoe edeler het metaal, hoe gezonder de kantine.

Voor alle kantines geldt:
1. In elke aangeboden productgroep wordt op z’n minst één betere (gezondere) optie aangeboden.
2. Betere opties krijgen een prominente plaats.
3. Water drinken wordt gestimuleerd.
4. De visie rondom deze onderwerpen is vastgelegd in het beleid of de filosofie van de school, de vereniging of het bedrijf. Daarin staat dat de kantine voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Bronzen kantine: een betere keuze mogelijk maken
De eerste verbeterstap in de kantine is het aanbieden van de betere keuze door deze toe te voegen aan het bestaande assortiment. Binnen elke aangeboden productgroep wordt minstens één betere optie zichtbaar aangeboden. Voorbeelden van productgroepen zijn brood, zoete snacks, hartige snacks en dranken. Zorg dan bijvoorbeeld in deze productgroepen voor de aanwezigheid van volkorenbrood, koek met weinig calorieën, popcorn en water.

Geef een antwoord