Quick Boys lijdt eerste thuisnederlaag

eerste thuisnederlaag van Quick Boys in het seizoen 201-2020 is een feit. Kozakken Boys gaf Quick Boys het nakijken. Met nog ruim tien minuten op de klok in de eerste helft kwamen de Werkendammers op voorsprong. Die voorsprong wisten de gasten in de tweede helft te verdubbelen.

Kozakken Boys liet al snel blijken wat hun doel was in deze wedstrijd. Men wilde deze wedstrijd met winst afsluiten. Niets meer, niets minder alleen winst zou tellen. Daartoe werd Quick Boys al direct na de aftrap onder druk gezet.

Toch wist Quick Boys de eerste echte doelkans te forceren. Op aangeven van Martin van Eeuwijk werd Dennis Kaars in de gelegenheid gesteld een doelpoging te wagen. Via een tegenstander verdween de bal net naast het doel. Uit de hoekschop die hieruit volgde bleef de score uit. Een paar minuten later werd Kozakken Boys aan de andere kant van het veld gevaarkijk. Eerst moest Leon Bot zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen. Nog was Quick Boys niet uit de problemen. De afvallende bal kwam in de voeten van oude bekende Kay Tejan die de bal op de buitenkant van de paal mikte.

Kozakken Boys bleef druk zetten op Quick Boys. Na ruim een kwartier spelen mocht Kozakken Boys net buiten het strafschopgebied een wel heel erg gemakkelijke gegeven vrije schop nemen. Kay Tejan plaatste de bal in de muur. Quick Boys bleef onder druk staan en zag geen mogelijkheid zich aan die druk te ontworstelen.

Ruim halverwege de eerste helft kreeg Quick Boys een kans iets terug te doen richting Kozakken Boys. Vanaf de linkerflank zette Tommy Bekooy een aanval op waaruit Martin van Eeuwijk werd bereikt, die met een effectvol schot op doel uithaalde en doelman Richard Arends in de problemen bracht, als hield de laatste zijn doel schoon.

Kozakken Boys was de bovenliggende partij. Bij Quick Boys was de opbouw van de aanval te slordig om de tegenstander te verontrusten. De blauwwitten leden te vaak balverlies en konden aanvallend geen vuist maken, mede omdat teveel spelers zich concentreerden op de verdediging.

Met nog ruim tien minuten op de klok sloeg Kozakken Boys toe. Kay Tejan wist Tyrone Conraad te vinden, deze twijfelde geen moment en liet doelman Paul van der Helm kansloos. Na op achterstand te zijn gekomen zag Quick Boys geen kans het wedstrijdbeeld te laten kantelen, de blauwwitten bleven onmachtig om op offensief gebied potten te breken. Vlak voor tijd deed Tommy Bekooy nog een poging de score te wijzigen maar ging neer in het strafschopgebied. Voor arbiter Tunnissen een reden Bekooy een gele kaart voor te houden.

Kozakken Boys startte de tweede helft zonder Mats van Huijgevoort, oud-prof Royson Drenthe was zijn stand-in. Al snel leek Quick Boys de score weer in evenwicht te brengen. Vanaf de linkerflank plaatste Tommy Bekooy de bal op Kevin Gomez-Nieto die zijn tegenstander uitkapte en op doel kon uithalen. De bal ging net naast, Quick Boys miste een prima gelegenheid om de stand weer gelijk te trekken. Toch putte Quick Boys hier moed uit, liet zich meer gelden dan in de eerste helft en ging op zoek naar meer. Na tien minuten spelen kreeg Martin van Eeuwijk een doelkans die met de nodige moeite werd gekeerd door doelman Richard Arends. Een paar minuten later zag Van Eeuwijk zijn doelpoging via de voet van Richard Arends gekeerd worden. Tussentijds liet ook Kozakken Boys zich weer eens gelden. Uit een snelle aanval van de Werkendammers werd Tyron Conraad gevonden, die zijn meerdere in Paul van der Helm moest erkennen.

Ondanks hard werken van de kant van Quick Boys zag men geen kans tenminste de gelijkmaker te laten aantekenen. Ruim halverwege de tweede helft troefde Kozakken Boys weer toe. Kay Tajan profiteerde van balverlies van Quick Boy op het middenveld en kreeg daardoor een vrije doorgang richting het doel van Paul van der Helm. Onhoudbaar plaatste Tejan de bal in de uiterste hoek. Quick Boys keek nu aan tegen een 0 – 2 achterstand. Kort daarop kreeg Tejan de kans de voorsprong verder uit te bouwen, nu bleef een doelpunt uit.

Na de 0 – 2 van Kozakken Boys was de fut eruit bij Quick Boys. De blauwwitten waren niet meer bij machte druk te zetten bij de tegenstander die de wedstrijd plichtmatig kon afwikkelen en met een 0 – 2 winst de thuisreis kon aanvangen.