Voorbeschouwing Spakenburg – Quick Boys

Gepubliceerd op: 29-11-2019 11:20

Ook in de thuiswedstrijd tegen regerend kampioen AFC Amsterdam bleef Quick Boys overeind. De ploeg van trainer Edwin Grünholz gaf daarmee haar goede serie een passend vervolg. Aankomend weekend gaan de blauw-witten op visite bij Spakenburg. Het uitduel met de nieuwe club van trainer Eric Meijers begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.H. Bronsvoort. De inwoner van Bathmen wordt geassisteerd door R. Janssen en J.B. van Dijk, terwijl S. Veekamp als vierde man fungeert. Reis mee en steun de blauw-witten in Bunschoten-Spakenburg!Stand van zaken
Met negentien punten uit dertien duels bezet Spakenburg momenteel de negende plaats op de ranglijst. Na een tegenvallende seizoenstart hebben de blauwen de weg naar boven gevonden dankzij drie overwinningen op rij. Afgelopen zaterdag moest GVVV eraan geloven (1-2). Roy Castien en Everton Pires Tavares waren trefzeker in Veenendaal. Het was de eerste wedstrijd van Spakenburg onder leiding van Eric Meijers, de nieuwe trainer. Enkele weken geleden maakte John de Wolf de overstap naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid fungeert de oud-prof als assistent-trainer van Dick Advocaat.

Puntdeling
Na de overwinningen op TEC Tiel (2-0), IJsselmeervogels (2-1) en ASWH (1-0) gaf Quick Boys zich ook niet gewonnen in het thuisduel met AFC Amsterdam. De strijdende blauw-witten kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij clubtopscorer Tommy Bekooij uit een loepzuivere vrije trap. Tien minuten later legde scheidsrechter Vries de bal plots aan de andere kant op de stip toen Raily Ignacio gretig naar de grond ging in duel met Jeffrey Ket. Oud-Quick Boyzer Milan Hoek pakte het cadeautje uit en zette zijn ploeg op gelijke hoogte: 1-1. Na de pauze had de ploeg van trainer Edwin Grünholz een optisch overzicht, maar grote kansen bleven uit voor de gastheren. Omdat ook doelman Paul van der Helm zijn doel verder schoon hield, moesten beide ploegen na negentig minuten genoegen nemen met een punt.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Spakenburg stonden in het verleden twintig keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen achtmaal, verloren negen keer en speelden drie keer gelijk. Twee seizoenen geleden liepen de blauw-witten in eigen huis tegen een zeer geflatteerde 0-3 nederlaag aan. Op Nieuw Zuid was de thuisploeg in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Quick Boys creëerde ook de nodige kansen, maar in tegenstelling tot de opponent toonde zij zich een stuk minder effectief. Ook in de terugwedstrijd op De Westmaat trokken de blauw-witten aan het kortste eind. In Bunschoten-Spakenburg verloor Quick Boys, ondanks de massaal meegereisde supporters uit Katwijk, met 2-0.Busreis
Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan dien je gebruik te maken van de door de lokale autoriteiten verplichte buscombiregeling. De kosten van een buskaart bedragen slechts 10,00 EUR. Er zullen zes bussen richting Bunschoten-Spakenburg vertrekken. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikken in de laatste bus. Ook mee? Neem dan contact op met Marco van Duijn, voorzitter van de Supportersvereniging: 06-15903522.

Rondje langs de velden
Op de veertiende speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
GVVV – Jong FC Volendam
Noordwijk – De Treffers
Scheveningen – IJsselmeervogels
AFC – Kozakken Boys
ASWH – Rijnsburgse Boys
Katwijk – Jong Sparta Rotterdam
HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis
TEC Tiel – Kon. HFC

Huis winnen en het goede doel steunen?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________