Trainingskamp op Tenerife

Dag 1

Na het ontbijt in het spelershotel “Best Tenerife” werd er met de bus koers gezet naar het complex “Campo De Futbol De Armeñime”.

Het hoog gelegen complex bestaat uit een groot en een kleiner kunstgrasveld en heeft een mooi uitzicht. Trainer Edwin Grunholz had een compleet fitte selectie en gebruikte het eerste gedeelte van de training voor een positiespel op het grote veld. Het tweede gedeelte werd er een compacter partijspel gespeeld op het kleinere veld.

Na de lunch in het hotel stond er een wandeling door de omgeving op het programma om de buurt te verkennen. De namiddag werd door iedereen anders ingevuld waarbij sommigen plaats namen bij het zwembad en anderen weer kozen om te kaarten in het lage zonnetje.

Na het diner was er een algemene quiz waarin een team dat gevormd was door de staf liet zien over de beste algemene kennis te beschikken. Een ander team wat ook uit staf bestond werd echter laatste…

Hierna zocht iedereen de kamers op omdat er de volgende dag 2 wedstrijden op het programma stonden.

Dag 2

Dag 2, de zaterdag, was een wedstrijddag met maar liefst 2 wedstrijden. Na het ontbijt vertrokken de boys naar het complex om vervolgens te starten aan de warming up. Hierna zocht de helft van de groep de schaduw op terwijl de andere helft startte met de eerst wedstrijd tegen Atletico Granadilla.

Van der Sande mocht na iets meer dan tien minuten de openingstreffer binnentikken. Nadat de Spaanse tegenstander de 1-1 op het scorebord had gezet, schoot Tommy Bekooij vanaf elf meter de 1-2 binnen.

Na de 1-2 ruststand kreeg Bekooij in de tweede helft vrij rap de kans om de 1-3 te maken vanaf de penaltystip. Hij miste z’n tweede poging. Na de 1-3 van Dennis Kaars maakte Bekooij z’n foutje goed en kopte hij de 1-4 binnen uit een vrije trap van Martin van Eeuwijk. Achefay bepaalde de eindstand op 1-5.

Een uurtje later stond wedstrijd 2 op het programma tegen Fabane. Pas na een half uur kon Dennis Kaars de score openen waardoor het met rust 0-1 stond. Tien minuten in het tweede bedrijf schoot Ket de 0-2 binnen en niet veel later zorgde Gomez Nieto voor 0-3. Quick Boys kreeg voldoende kansen om de score uit te breiden maar toen Dennis Kaars 0-4 scoorde met nog ruim tien minuten op de klok vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Voor het avondprogramma ging de gehele selectie uit eten en het nachtleven van Tenerife verkennen. Zondag is een vrije dag zodat iedereen even bij kan tanken om maandag weer te gaan trainen.

Dag 4

Na de vrije dag, die iedereen op eigen wijze besteedde, stond er op dag 4 weer een training op het programma. Trainer Edwin Grunholz gebruikte deze training om de bentjes los te gooien na de twee wedstrijden van de zaterdag om vervolgens het vizier wederom op scherp te stellen door verschillende afrondoefeningen te doen.

IMG-20200106-WA0020

IMG_20200106_110428

Na de lunch wandelde de gehele groep richting het strand waarbij sommigen een balletje trapten en anderen weer kozen om lekker te relaxen.

IMG_20200106_145040_2

Na het avondeten werden de diverse kaart- en spelletjestafels weer opgezocht voordat iedereen zijn kamer weer opzocht op voorbereiding van de laatste trainingsdag op het trainingskamp.

Dag 5

Na het ontbijt stond de laatste training van het trainingskamp op het programma. Het programma voor deze training had traner Edwin Grunholz iets pittiger ingedeeld dan de dag ervoor. Donderdag, terug in Katwijk, is immers de laatste training voor de competitiewedstrijd tegen GVVV.

IMG_20200107_101643

Terug bij het hotel kon iederen nog even douchen voor het uitchecken. Na de lunch zocht iedereen het zwembadgedeelte op om nog even van de zon te genieten alvorens koers te zetten naar de luchthaven.