Uitstekende start jubileumjaar Quick Boys

De eerste overwinning van 2020 van Quick Boys is en feit. Daarmee is het jubileumjaar 2020 uitstekend begonnen. In de loop van de eerste helft kwamen de blauwwitten uit vrije schop van Tommy Bekooij op voorsprong. Kort daarop verdubbelde debutant Sabir Achefay de marge tegen GVVV.

Na een indrukwekkende minuut stilte waarin de onlangs overleden clubman in hart en nieren Jan van Wolferen werd herdacht kon met de wedstrijd worden aangevangen.

Twee van de aanwinsten die in de winterstop werden gehaald, Sabir Achefay en Olaf van de Sande maakten hun debuut in de blauwwitte hoofdmacht. In eerste instantie leken beide tegenstanders op zoek te gaan naar een doelpunt. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties aan beide kanten, doelpunten bleven uit. In de loop van de wedstrijd zouden beide tegenstanders voorzichtiger acteren en was het aan beide kanten voorzichtigheid troef.

Bijna halverwege de eerste helft stoomde Tommy Bekooij op richting het doel van GVVV maar werd ten koste van een vrije schop gestuit door Taoufik Adnane. Die vrije schop was een prooi voor Tommy Bekooij die de bal van ver onhoudbaar langs doelman Johan Jansen in het doel plaatste en daarmee Quick Boys op voorsprong bracht. Amper van de schrik bekomen werd de achterstand van GVVV verdubbeld. Sabir Achefay zocht het doel, maar zag de bal door een tegenstander achter de doellijn gewerkt worden. Achefay bemoeide zichzelf met de hoekschop die hieruit volgde en zag zijn corner, gedragen door de wind, in het doel belanden.

Nadat eerst nog Mohammad Mahmoed een afstandsschot rakelings over het doel plaatste ging GVVV op zoek naar een beter resultaat en zocht massaal de aanval. Quick Boys moest zich beperken tot verdedigen van de voorsprong en trok zich terug op de eigen speelhelft. Ondanks aandringen van de kant van GVVV wisten de blauwen uit Veenendaal het doel niet te vinden. Vlak voor rust liet Quick Boys zich nogmaals gelden. Weer kwam GVVV in de problemen bij een hoekschop van Sabir Achefay. Nadat eerst de deklat uitkomst bracht, kon Tommy Bekooij uit de rebound een doelpoging wagen die door Taoufik Adnane van de doellijn werd weggewerkt. Met een 2 – 0 voorsprong gingen beide tegenstanders aan de thee.

Zonder mutaties in de opstelling kwamen beide tegenstanders terug in het veld. GVVV speelde de tweede helft met de harde wind in de rug en ging direct op zoek naar de aansluittreffer. Quick Boys stond onder druk, had door de wind problemen bij de opbouw maar wist te voorkomen dat GVVV tot scoren kwam. Na tien minuten leek GVVV de aansluittreffer te scoren toen een voorzet van Tom Oostinjen op de lat belandde, ook uit de rebound kwam GVVV niet tot scoren. Een paar minuten later mocht Oostinjen via een vrije schop alsnog proberen de schade voor GVVV te beperken. Nu plaatste hij de bal naast het doel. GVVV mocht hoop houden op meer, bleef op zoek naar meer maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen.

Quick Boys ontworstelde zich steeds meer van de druk van GVVV en kon op zoek gaan naar een verhoging van de marge. Bijna halverwege de tweede helft had Tommy Bekooij moeten scoren, Bekooij zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Johan Jansen. De GVVV-storm was langzaam maar zeker gaan liggen, de gasten werden nog maar spaarzaam gevaarlijk. Met nog een kwartier te gaan creëerde Quick Boys weer een prima kans om GVVV de genadeklap uit te delen. Debutant Olaf van de Sande kon een voorzet van Toomy Bekooij niet langs doelman Jansen koppen, waardoor GVVV een grotere achterstand bespaard bleef.

Ook de door beide teams gebrachte wissels konden het verschil niet meer maken, waardoor Quick Boys de wedstrijd winnend afsloot en en passant door puntverlies van de concurrentie met die winst prima zaken deed op de ranglijst.