Deadline day: Darren Rosheuvel komt, Kevin Jansen gaat

Op de laatste dag van de transfermarkt heeft K.v.v. Quick Boys zich verzekerd van de diensten van Darren Rosheuvel. De linksback, die eveneens op het middenveld uit de voeten kan, tekent een contract tot het einde van het seizoen. Daartegenover staat het vertrek van Kevin Jansen die op de valreep heeft gekozen voor een Vietnamees voetbalavontuur.

De 25-jarige Rosheuvel genoot zijn opleiding bij Ajax, maar maakte in dienst van FC Utrecht op 17 mei 2015 zijn debuut in het betaalde voetbal. Met Jong FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden en Telstar speelde de veelzijdige Amsterdammer bijna vijftig duels in de eerste divisie.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff motiveert de beslissing van de club om op het laatste moment alsnog de markt op te gaan: ,,Vanwege de blessure van Joey Ravensbergen hebben we nagedacht over het aantrekken van een vervanger. In eerste instantie is ervoor gekozen om de vacature intern in te vullen, maar na het vertrek van Kevin Jansen naar Vietnam is er ruimte ontstaan en zijn we alsnog gaan schakelen. Darren heeft een goede voetbalachtergrond en is een ervaren speler die er meteen kan staan. Zijn conditie is in orde en wij verwachten dat hij snel zijn debuut kan maken.”

De speler in kwestie is blij met de kans die hij krijgt op sportpark Nieuw Zuid. ,,Het is heel snel gegaan. Binnen een dag zijn we tot een akkoord gekomen. Bij Quick Boys kom ik Jeffrey Ket en Paul van der Helm tegen waarmee ik in de jeugd heb samengespeeld. Mijn doel voor de komende maanden is om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de prestaties van de club. Ik denk dat we met Quick Boys nog heel veel punten gaan pakken en een mooie sprong op de ranglijst kunnen maken.”

Rosheuvel denkt binnen afzienbare tijd zijn opwachting te kunnen maken. ,,De afgelopen periode heb ik dagelijks getraind bij de Wooter Academy. Wedstrijdfit word je door zo snel mogelijk duels te gaan spelen. Mijn sterke punten zijn mijn basistechniek, passing en het coachen van het team,” aldus de vader van twee kinderen.

De Technische Commissie is verheugd met de komst van Darren Rosheuvel en wenst hem heel veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.

Geef een antwoord