Quick Boys JO17-1 pakt periodetitel

Met vijf overwinningen op rij en een gelijkspel moest afgelopen zaterdag door Quick Boys JO17-1 gewonnen worden van DHC Delft om de tweede periode in de wacht te slepen. De spelers waren gebrand op de overwinning. Dat zou niet zomaar gaan, want in de heenwedstrijd op sportpark Nieuw zuid bleven de blauw-witten steken op een 2-2 gelijkspel. Van DHC was bekend dat het een fysiek team was met veel individuele kwaliteiten. Geen gemakkelijke opgave dus voor Quick Boys JO17-1!

In de eerste 25 minuten speelden de blauw-witten erg slordig en kwamen zij niet in hun spel. Waarschijnlijk speelde de spanning toch een beetje mee. Er moest namelijk gewonnen worden om beslag te kunnen leggen op de periodetitel.  Beide teams hadden eigenlijk niets gecreëerd. Een tussenstand van 0-0 was dan ook zeer logisch gevolg.

Na deze matige fase gooide Quick Boys de schroom van zich af, want na 35 minuten spelen kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Via een een korte corner zag Jeroen van der Plas de ingelopen Godfrey Mutabasi op de rand van het strafschopgebied. Godfrey dacht niet na en haalde heerlijk uit waarna de bal vloog hoog tegen de touwen ging: 0-1. Uiteindelijk toch wel een verdiende voorsprong voor de blauw-witten.

Vlak voor het rustsignaal leek de thuisploeg langszij te komen. DHC mocht aanleggen voor een elfmetertrap en dacht met een gelijkspel aan de thee te kunnen gaan. Zij hadden echter geen rekening gehouden met Marijn van der Plas die zich als een ware penalykiller wist te onderscheiden. De inzet werd gekeerd en de boys gingen toch met een minimale voorsprong de rust in.

Tijdens de pauze werd door de staf de spreekwoordelijke puntjes in de i gezet. Er moest in de tweede helft een tandje bijgeschakeld worden om uiteindelijk als winnaar van het veld te kunnen lopen. Quick Boys pakte de draad van de laatste fase voor rust op met goed voetbal en het creëren van de nodige kansen. Met name Jeroen van der Plas kreeg een goede kans om de score te verdubbelen, maar hij stuitte helaas op de Delftse keeper.

Twintig minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam bij de bezoekers een verse kracht binnen de lijnen. Na maandenlang blessureleed maakte Damian van der Heijden zijn rentree. Een gouden wissel, want niet veel later stond hij aan de basis van de tweede Katwijkse treffer. Damian kwam in balbezit aan de linkerkant van het veld, met zijn snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander en een van richting veranderde scherpe voorzet van de invaller verdween in het vijandelijke doel: 0-2. Een heerlijk moment voor Damian, maar ook voor Quick Boys dat weer een stap dichter bij de periodetitel was gekomen.

In de blessuretijd scoorden de blauw-witten nogmaals. Na opnieuw een korte corner drong Borg Knijnenburg het strafschopgebied binnen waarn hij op onreglementaire wijze werd gevloerd. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Damian kreeg van zijn medespelers de gelegenheid om zijn rentree op de velden een extra feestelijke tintje mee te geven. De invaller schoot de strafschop onberispelijk binnen (0-3), waarna de arbiter meteen voor de laatste keer floot. Het feest bij de blauw-witten barste los, want de periodetitel was binnen!

Aanstaande zaterdag heeft Quick Boys JO17-1 geen verplichtingen, maar de week daarop gaan de blauw-witten in het kader van de kwartfinales van de districtsbekertoernooi op bezoek bij sv Poortugaal JO17-1.