Column Lennard van Duijn: We gaan weer voetballen!

“Na een week rust zal Quick Boys morgen de competitie hervatten. Hoewel de thuiswedstrijd tegen TEC, die weliswaar winnend werd afgesloten, niet het idee gaf dat Quick Boys momenteel in topvorm verkeert, is het toch altijd wel weer fijn als er op zaterdag gevoetbald wordt. Morgen treft Quick Boys in Werkendam de Kozakken Boys.

Een pluspunt is in ieder geval dat er iets minder wind staat dan de afgelopen weken het geval was. Je kreeg soms het idee dat er geen wedstrijd meer voorbij kwam, of je werd onderweg naar Nieuw Zuid van je fiets geblazen. Waar waait het immers zo hard als op Nieuw Zuid? En uiteraard, daar heeft een tegenstander ook last van. Quick Boys ging het de laatste weken in ieder geval niet altijd lekker af. Toch zorgde Quick Boys tegen TEC uiteindelijk voor een kleine verrassing door met de wind tegen een 0-0 om te zetten in een 1-0 overwinning. De enorme bakken wind, die je voor de deur van het clubhuis al tegemoet kwamen en zelfs het haar van Jack van Gelder nog door de war hadden gehaald, stelden je nou niet bepaald gerust op een goede afloop.

Hoe het seizoen ook afloopt, over die wedstrijd zal men het niet meer gaan hebben. Persoonlijk vond ik het de slechtste wedstrijd die ik dit seizoen heb zien uitmonden in een overwinning. Desalniettemin was er veel blijdschap, want belangrijk, dat was deze zeker. Goed of slecht voetbal, spektakel of slaapverwekkend, het enige wat dit seizoen telt zijn punten. Punten, punten en nog eens punten. Of je nu uit bij ASWH, of thuis tegen TEC een tikkeltje onterecht wint, het zal me absoluut niets kunnen schelen. Sinds wanneer heerst er bij ons namelijk de illusie dat we onze wedstrijden met mooi voetbal moeten winnen? Ik kan me eerlijk gezegd weinig wedstrijden herinneren waarin we als supporters de Laan van Nieuw Zuid afliepen met het idee dat we vanmiddag compleet waren weggeblazen door adembenemend voetbal. Zeg maar eigenlijk nooit. En dat is op zich ook niet vreemd. We zijn supporters van Quick Boys in het Nederlands amateurvoetbal, niet van Barcelona in de Primera División.

Maar goed. Daarmee hoeven we niet te doen alsof we de enige in deze competitie zijn die regelmatig een moeizame pot op de mat legt. Afgelopen zaterdag keek ik bij FOX Sports naar de eerste helft van IJsselmeervogels tegen GVVV. Je ziet daar qua attractiviteit weinig verschil in vergelijking met een wedstrijd op Nieuw Zuid van Quick Boys tegen TEC. Waarom komen we dan iedere zaterdag naar Nieuw Zuid? Waarom rijden er een paar bussen vol naar Groesbeek om De Treffers tegen Quick Boys te bekijken? Wat laat ons iedere zaterdag niet de moed in de schoenen zakken, dat we dit keer waarschijnlijk opnieuw naar een matige pot zitten te kijken?

Omdat Quick Boys, thuis of uit, een groot gedeelte van je humeur bepaalt. Omdat een overdekte staantribune bij De Treffers een heel vak uitsupporters omtovert in een kleine heksenketel. Omdat een derby tegen Rijnsburgse Boys wel verloren gaat, maar het dak er in de avond nog steeds compleet af gaat omdat de club jarig is. Omdat wij Quick Boys zijn en een wedstrijd als morgen bij Kozakken Boys er ook weer volledig toe doet. Morgen mogen we weer!”

Lennard van Duijn
Supporter Quick Boys 1

Geef een antwoord