Puntendeling tussen Quick Boys en Kozakken Boys

In de loop van de eerste helft kwam Kozakken Boys op voorsprong. In de tweede helft wist Quick Boys de schade alsnog te repareren. Beide tegenstanders waren nog meerdere malen dichtbij een verhoging van de score maar wisten het net niet meer te vinden, waardoor de punten gedeeld moesten worden.

Voor de zoveelste keer dit seizoen moesten beide tegenstanders rekening houden met de harde wind die zich liet gelden. Beide tegenstanders namen ruimschoots de tijd om elkaar af te tasten. Na tien minuten forceerde Quick Boys de eerste doelkans toen Tommy Bekooij op aangeven van Kevin Gomez-Nieto oog in oog met doelman Richards Arends kwam te staan. Bekooij moest zijn meerdere in Arends erkennen. Die gemiste kans was een wake-up voor Kozakken Boys dat direct daarop via Kay Tejan gevaarlijk werd. Doelman Paul van der Helm tikte de Tejan’s doelpoging ten koste van een hoekschop over de lat. Uit de hoekschop werd Tejan weer gevonden, nu plaatste Tejan de bal naast het doel.

Voorlopig zou het qua aanvallende intenties van beide kanten hierbij blijven. In een laag tempo waarin voorzichtigheid troef was namen beide tegenstanders ruimschoots de tijd om de kat uit de boom te kijken.

Halverwege de eerste helft kreeg Tommy Bekooij weer de gelegenheid een doelpoging te wagen, nu plaatste Bekooij de bal naast het doel. Een paar minuten later een soortgelijke situatie aan de andere kant van het veld. Nu was een doelpoging van Jeffrey Rijsdijk een prooi voor Paul van der Helm.

Tien minuten voor de rust opende Kozakken Boys de score. Uit een vrije schop ter hoogte van de middenlijn werd Frenk Keukens gevonden die de bal op Tyrone Conraad plaatste. Deze had de hoek voor het uitkiezen en liet Paul van der Helm kansloos. Kozakken Boys had de voorsprong te pakken. Achteroverleunend kon men nu wachten op fouten van Quick Boys om de voorsprong verder te vergroten. Toch leken zowel Tommy Bekooij als Olaf van der Sande In de resterende tijd nog dichtbij de gelijkmaker, in beide gevallen kon doelman Arends zijn doel schoonhouden.

Kozakken Boys leek een voortvarende start van de tweede helft te krijgen. Direct na de aftrap werd Tyrone Conraad vrijgespeeld, hij waagde een doelpoging die voorlangs het doel verdween. Kozakken Boys miste daarmee een opgelegde kans om de voorsprong te verdubbelen om daarna de wedstrijd in het slot te gooien. Na tien minuten leek Kay Tejan op aangeven van Leon Bot gevaarlijk te worden, weer bleef de score ongewijzigd. Quick Boys wist maar niet gevaarlijk te worden, de blauwwitten speelden in een te laag tempo en zagen geen kans om Kozakken Boys te verrassen.

Met nog een half uur te gaan werd Sabir Achefay naar de kant gehaald, Ricardo Kuyvenhoven was zijn vervanger. Kuyvenhoven moest meer sturing gaan geven op het middenveld. Die opzet leek te werken. Halverwege kwam Quick Boys weer gelijk met Kozakken Boys. Volop profiterend van de ruimte die de Werkendamse defensie hem bood plaatste Olaf van der Sande de bal onhoudbaar langs doelmans Arends: 1-1.

Quick Boys ging op zoek naar meer en ontwikkelde zich tot de bovenliggende partij. Met nog tien minuten op de klok had Kozakken Boys weinig reden tot klagen toen een hoekschop van Ket via de binnenkant van de doelpaal weer in het spel terugkwam, uit de rebound kon Quick Boys ook al niet profiteren. Een paar minuten later leek Olaf van der Sande dicht bij zijn tweede treffer. Vanaf links was Van der Sande gevonden, zijn kopbal belandde aan de voor hem verkeerde kant van de doelpaal. Ondanks van beide zijden hardnekkige pogingen werd het doel niet meer gevonden, waardoor de punten gedeeld moesten worden.