JO18-1 wint de topper bij Spartaan’20

Zaterdag 11 september, een topper in de 5e divisie. Plaats van handeling Rotterdam, met als tegenstander het altijd lastige Spartaan ’20.

Met de mooie 9-2 overwinning tegen FC Lisse in het achterhoofd hadden de boys zin in deze wedstrijd en dat was terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut is Quick Boys duidelijk de betere ploeg en creëert de nodige kansen. Daar tegenover zet de thuisploeg eigenlijk niets.

Na ruim 20 minuten spelen is het raak voor Quick Boys! Een lange trap van keeper Marijn van der plas, komt via een speler van Spartaan in de voeten van Bart Kuijt. Bart gaat 1 op 1 op de keeper af en weet hem te passeren met een goed geplaatst schot. Met als resultaat een verdiende 1-0!

Quick Boys weet het niveau vast te houden en speelt een prima wedstrijd, waarbij het er lustig op los combineert. De Spartaan heeft het moeilijk en door de druk van Quick Boys raakt de thuisploeg de bal snel kwijt. In ieder geval komt de ploeg in die eerste fase tot geen enkele kans, wat zeker ook te danken is aan de blauw/witte defensie, waar met name rechtsback Tim Mol met diverse ingrepen en zijn aanvallende spel naar voren een ware plaag is voor de thuisploeg.

In de 30ste minuut is er een vrije trap voor Quick Boys op een ideaal plekje voor Jouke Vlieland! Met gevoel krult hij deze buitenkans in de kruising en na een half uur spelen is het 2-0 in het voordeel van Quick Boys. Wellicht een verrassende tussenstand, maar zeker dik en dik verdiend. Ik het laatste kwartier van de eerste helft gebeurt er het nodige, met een goal voor Quick boys en een rode kaart voor Spartaan’20. De 0-3 valt wanneer Tim Mol, Mylan Schaap in de diepte aanspeelt, waarna deze doorgaat, de keeper omspeelt en tekent voor de 0-3.

Vlak daarna een kans voor de Spartaan’20 met een vrije trap, randje 16. Het opstootje dat ontstaat bij deze vrije trap resulteert echter in een rode kaart voor een speler van Spartaan’20. De kans leidt niet tot de aansluiting en vlak daarna kan Quick boys gaan rusten met een 0-3 voorsprong en een man meer binnen de lijnen.

Spartaan ’20 komt terug in de wedstrijd

Quick Boys gaat in eerste instantie door met waar het gebleven was en er werd gedomineerd. Dat resulteert in een aantal kansjes voor de bezoekers en de mogelijkheid voor de de 0-4. Helaas blijft die 4e goal lange tijd uit en Spartaan’20 komt ondanks een man minder steeds beter in de wedstrijd. Waar Quick boys de bal moeilijk in de ploeg kan houden, gaat Spartaan’20 juist op zoek naar de aansluitingstreffer. Diversen keren komen ze dicht bij de goal van Marijn van der Plas, maar mede door goed keeperswerk en puik werk van de verdediging, blijft de ruime voorsprong in takt.

Misschien wel een beetje tegen de verhoudingen in, zijn het juist de boys die vlak voor tijd nogmaals weten te scoren. Timo Pont stuurt de doorgelopen Sem Zuijderduijn de diepte in en 1 op 1 met de keeper weet Sem deze te passeren. Daarmee eindigt een prima wedstrijd met een 0-4 eindstand.

Gezien het spelbeeld zeker een terechte eindstand, maar als Quick Boys de overtal situatie wat beter benut had, dan was een nog grotere uitslag op het altijd lastige De Spartaan zeker mogelijk geweest.

Komende zaterdag spelen de boys van de JO18-1 thuis op sportpark Nieuw Zuid. Tegenstander Nieuwerkerk JO18-1, aanvang wedstrijd 12.00 uur!