Voorbeschouwing Quick Boys – Excelsior Maassluis

Na de nipte nederlaag tegen HHC Hardenberg krijgt Quick Boys in eigen huis de gelegenheid om de draad weer op te pakken. Op sportpark Nieuw Zuid is Excelsior Maassluis te gast op de zevende speeldag van de Tweede Divisie. De wedstrijd tussen de blauw-witten en de tricolores begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.T. van Veelen. De inwoner van Hardinxveld-Giessendam wordt geassisteerd door M. Tramper en J. Westland, terwijl L.J. van der Helm als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Autobedrijf Dijksman uit Katwijk aan Zee. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis!



Onderlinge resultaten
Quick Boys en Excelsior Maassluis kwamen elkaar liefst 53 keer eerder in competitieverband tegen. De blauw-witten waren in 21 onderlinge duels de sterkste, 17 confrontaties werden gewonnen door de tricolores, terwijl 15 wedstrijden eindigden in een puntendeling.
Vorig seizoen pakte Quick Boys zes punten tegen Excelsior Maassluis. Op Nieuw Zuid liepen de blauw-witten destijds vrij eenvoudig uit naar een 5-0 zege. Nick Broekhuizen (2), Koen Blommestijn (2) en Ravelino Junte waren trefzeker namens de equipe van trainer Thomas Duivenvoorden.  

Mutaties
Via de nacompetitie wisten de tricolores zich te handhaven in de nacompetitie. Gedurende de zomerstop ging de selectie flink op de schop. Er werd onder andere afscheid genomen van Tom Boks (Schipluiden), Vincent Schippers (Capelle), Dave van Delft (Sportlust’46), Giovanni da Fonseca (Noordwijk) en Kevin Dercks (gestopt). Hiertegenover stond het aantrekken van diverse jonge talenten waaronder Jaimy Kroesen (Feyenoord O21), Jeremy Udenhout (Excelsior O21), Jurrian van Eerden (Soccer Boys) en Khalil Dahmani (MVV Maastricht O21).



Stand van zaken
Met drie punten uit zes wedstrijden bivakkeert Excelsior Maassluis momenteel op de zestiende plaats. De eerste vijf duels tegen Koninklijke HFC (0-3), Barendrecht (1-2), Spakenburg (1-4), Jong Sparta Rotterdam (0-3) en Rijnsburgse Boys (0-4) gingen verloren. Afgelopen zaterdag behaalde de ploeg van trainer Steye Jacobs (40) de eerste winstpunten van het seizoen. Op eigen bodem werd Scheveningen verslagen. De jongelingen Udenhout en Dahmani waren trefzeker namens de thuisploeg.
Quick Boys leed in de vorige speelronde juist de eerste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij HHC Hardenberg trokken de blauw-witten met 1-0 aan het kortste eind. Voor de pauze waren de bezoekers de bovenliggende partij en kregen zij van de gastheren alle gelegenheid om het spel te maken. Nick Broekhuizen was met een poging op de lat het dichtst bij de openingstreffer namens Quick Boys. Aan de andere kant was Thomas Reinders vlak voor de pauze wél trefzeker. Na de doelwisseling had invaller Milan Zonneveld de gelijkmaker op zijn schoen, maar de spits stuitte op keeper Jorick Maats. In de resterende tijd zetten de blauw-witten wel aan, een echt slotoffensief bleef echter uit waardoor de punten op De Boshoek bleven.

Rondje langs de velden
Op de zevende speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Rijnsburgse Boys – Katwijk
GVVV – De Treffers
Noordwijk – HHC Hardenberg
Barendrecht – Koninklijke HFC
Scheveningen – ACV
Spakenburg – AFC
Jong Sparta Rotterdam – ADO’20
Jong Almere City FC – RKAV Volendam



Foto’s: Pro Shots