Quick Boys dames 1 – FC Lisse dames 2: 1-3 (ruststand: 0-2)

Valse start van 2011
Wind, wind en nog eens wind bepaalde het speelbeeld in deze wedstrijd. Tel daar bij dit tweede elftal van FC Lisse nog eens vijf eerste elftal-speelsters op en de uitslag is verklaard.

Misschien een slap excuus om de nederlaag te verklaren, maar het is wel realiteit. Quick Boys dames 1 speelt in de 4e klasse en probeert met een jong elftal dit seizoen in deze klasse te blijven. De eerste elftal-speelsters van Lisse spelen normaal in de 2e klasse en kunnen dus het verschil maken. En dat gebeurde dus deze keer.

Daar moet wel bij verteld worden dat wij de doelpunten wel makkelijk weggaven in de eerste helft. Met de wind tegen moesten we achteruit, dat wisten we. Een sterker FC Lisse maakte het ons behoorlijk moeilijk. Als je dan ook nog “vergeet” de tegenstander snel vast te zetten die daardoor de kans krijgt om lekker te voetballen, ja dan roep je het over jezelf af.

Het eerste tegendoelpunt kwam uit een afgeslagen, levensgevaarlijke corner. Een Quick Boys-speelster ging jagen tegen drie FC Lisse speelsters en dat verlies je. Uit de voorzet werd gescoord, nadat onze keepster de bal niet klem kon krijgen vanwege het vele effect. Een intikkertje was het gevolg.
Kort daarop een uitrap van onze keepster. De bal kwam in de voeten van de linksachter van Lisse. Weer werd er door ons geen druk gezet, en de linksachter haalde uit van net over de middenlijn. De wind pakte de bal en deze verdween in de uiterste bovenhoek over Mandy heen.
En Quick Boys? Dat kon weinig terug doen met de wind tegen.

Na de rust de wind in de rug en hetzelfde speelbeeld als voor de rust. Alleen was het nu FC Lisse dat er niet meer uit kon komen. Met fel en attent voetbal zette Quick Boys nu de grootste druk op het doel van de tegenstander. In de 3e minuut kreeg Lisse de bal niet weg uit de verdediging en kon Emma reageren en uithalen. De bal verdween in het doel.
Lekker: een snelle aansluitingstreffer. Dat zou de burger moed moeten geven. Vol overtuiging gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Maar hoe we ons best ook deden, we kregen de bal niet in het doel. Wel hadden we veel en veel meer balbezit dan in de eerste helft, konden we eerder druk zetten en kregen we kleine mogelijkheden. Lisse kwam er nog maar sporadisch uit en werd (evenals wij in de eerste helft) niet echt gevaarlijk. Om de gelijkmaker te forceren gingen we op een gegeven moment zelfs met 4 spitsen spelen. Achterin moesten we daardoor ruimte weggeven. En in één van de spaarzame uitvallen kwam de bal hoog voor het doel van Mandy. Die kreeg haar vingertoppen nog wel tegen de bal, maar deze kwam net voor de vrijstaande spits van Lisse. En toen was het gelopen: 1-3.

Gevochten in de tweede helft, maar toch te weinig gekregen.

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen RCL, aanvang 11.45 uur.