Welkom op de teampagina van Vrouwen 1

Staf

Don la Grand (trainer

La Grand is al vele jaren actief in het vrouwenvoetbal. Zo is hij onder meer trainer geweest van de vrouwen van Ter Leede, Berkum, Victoria Boys en Buitenveldert. Verder was hij betrokken bij diverse jeugdopleidingen. Hij is er trots op nu bij Quick Boys aan de slag te gaan.

“Tijdens de eerste kennismaking met Henrieke kreeg ik meteen een goed en warm gevoel bij deze club. Dat werd versterkt in het tweede gesprek, waarna ik besloot om de stap naar Quick Boys te maken. Ik ben net begonnen aan deze klus, maar het voelt alsof ik hier al jaren rondloop. We hebben een leuke groep, met enthousiaste en leergierige speelsters in de selectie. Kortom: weinig reden tot klagen!”

 

Ook binnen de rest van de club zal de komende jaren op een meer professionele wijze worden gewerkt binnen de vrouwenafdeling, zoals dat bij de selectieteams van de jongens al lange tijd gebeurt. La Grand: “Ik denk dat we daar verdere stappen in kunnen maken. Het eerste elftal is belangrijk. Maar we moeten juist ook kijken naar de jeugd die daaronder zit, zoals de MO19 en MO17. Dáár zitten de talenten van de toekomst en de speelsters die uiteindelijk in het eerste moeten komen. Ik spreek daar met Henrieke over, maar bijvoorbeeld ook met Louise Sloos, trainster van ons talententeam Vrouwen 2. Met elkaar werken we eraan om nog sterker en beter te worden.”

“Mijn doel is om de speelsters technisch en tactisch beter te maken”


Tot slot: met welke verwachtingen is La Grand aan deze voetbaljaargang begonnen? “Ik hoop op een fijn en sportief seizoen, met weinig blessures. Daarbij zal ik proberen om de speelsters zowel technisch als tactisch beter te maken en er het maximale uit te halen. En natuurlijk hoop ik dat we dit seizoen op een redelijk normale manier kunnen spelen en afmaken, want het coronavirus brengt in dat opzicht toch enige onzekerheid met zich mee.”

 

Uitslagen

Programma