Gevoelig verlies in derby na dure inschattingsfout

In de clash op De Krom leek er tot aan de 70e minuut weinig aan de hand voor Quick Boys. In de weinig spectaculaire eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Bij de thuisploeg oogde het spel wat dreigender, maar de gasten kregen meer mogelijkheden. Al met al was 0-0 een logische ruststand.

Na de rust braken eerst de blauw-witten nog knap uit. Een strakke voorzet van Owusu werd gemist door Junte. Hierna nam Katwijk meer initiatief, wat een paar gevaarlijke momenten opleverde voor het doel van Van der Helm.

Tijdens een tegenaanval raakte Junte behoorlijk geblesseerd. De oranjehemden speelden nog een tijd verder, tot de bal door Owusu over de zijlijn werd getikt. De aanvaller kon worden behandeld, maar vanaf de zijkant leek het al snel duidelijk dat hij niet verder kon. Ook de gebarentaal van de verzorger wees daarop. Ondanks dat het allemaal best lang duurde, had de staf verzuimd om een vervanger klaar te hebben staan toen Junte inderdaad uitviel. Daardoor moest Quick Boys volkomen onnodig een paar minuten met tien man verder.

Het zou een cruciale misser blijken te zijn. De gastheren wisten meteen te profiteren van deze buitenkans: 1-0. Daarna speelde het team van Grünholz eigenlijk een verloren wedstrijd. Zeker nadat een dubbele wissel ook niet echt gelukkig uitpakte en een minuut daarna de tweede tegentreffer viel.

Quick Boys probeerde nog wel wat, maar kon geen vuist maken. De tegenstander zat in een zetel en loerde op meer. Het was ook een fase waarin het er behoorlijk fel aan toeging. Dat leverde een aantal kaarten op, waaronder direct rood voor Staal en tegenstander Kok.

Voor de statistieken bracht Katwijk vlak voor tijd ook nog de 3-0 op het bord. Al met al een ontluisterende middag voor de blauw-witten.

Foto’s: Pro Shots