Quick Boys heerst tegen Spakenburg

In de eerste helft wist een wervelend Quick Boys tegen Spakenburg al een 4–1 voorsprong te verwerven, een luxe die de blauwwitten heel lang geleden kenden. In de tweede helft, waarin Quick Boys de teugels liet vieren, kwamen de gasten nog een keer tot scoren. Daar bleef het bij, Quick Boys kon de wedstrijd met een 4–2 overwinning afsluiten.

Quick Boys verloor de toss en speelde de eerste helft met de wind in de rug. Aanvankelijk deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar. In de zevende minuut leek Bram Franken de score voor Quick Boys te openen toen hij een aanval kon afronden. Franken mikte de bal naast het doel. Een paar minuten later leek Chima Bosman op aangeven van Franken het net te vinden. Ten koste van een hoekschop bracht doelman Alessandro Damen uitkomst voor zijn team. Quick Boys had het initiatief compleet naar zich toegetrokken, het leek wachten  op de voorsprong van de thuisploeg.

Die voorsprong werd al snel bereikt. Nadat eerst Dyllandro Panka niet tot scoren kwam, kon Quick Boys alsnog rekenen op Youssef el Kachati die profiteerde van gestuntel in de defensie van Spakenburg. Na ruim een kwartier leek Spakenburg de schade weer te herstellen. Uit een hoekschop van Wimilio Vink werd Koos Werkman gevonden die de bal op de deklat kopte waardoor Quick Boys aan de gelijkmaker wist te ontsnappen.

Spakenburg leek terug te komen in de wedstrijd. Ruim halverwege de eerste helft wisten de bezoekers over de linkerflank weer gevaarlijk te worden. Doelman Paul van der Helm wist ten koste van hoekschop zijn doel schoon te houden. Quick Boys leek het initiatief kwijt te raken, maar wist zich weer snel te herstellen en ging op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Weer was het El Kachati die gevaarlijk voor zijn team leek te worden, al moest hij nu nog zijn meerdere in doelman Damen erkennen. Daarna leek Ravelino Junte de score op te hogen. Quick Boys mocht het zich kwalijk nemen dat ondanks een aantal uitgelezen doelkansen de teller nog slechts op één doelpunt stond.

Na ruim een half uur spelen was het alsnog raak voor de blauwwitten, Nick Runderkamp kreeg alle gelegenheid op doel uit te halen, maar mikte op de doelpaal. De afvallende bal kwam in de voeten van El Kachati die deze doelkans maar al te graag verzilverde. Een paar minuten later kon Junte de bal, op aangeven vanaf de rechterflank door El Kachati de bal simpel het doel intikken. In deze wedstrijdfase regende het doelkansen voor Quick Boys, kansen die de blauwwitten konden afdwingen door de defensie van Spakenburg onder zware druk te zetten.

Toch liet Spakenburg zich aan de andere kant nog een keer gelden, het doel werd gevonden maar de score bleef uit wegens buitenspel. Nog was het leed niet geleden voor de halvefinalist van de KNVB-beker. Met nog vijf minuten op de klok vergrootte Franken de zorgen voor de ploeg van trainer Chris de Graaf nog meer door op fraaide wijze de 4–0 te laten aantekenen. Quick Boys had zo al vroeg een riante voorsprong te pakken door volop te profiteren van de zwakke verdediging van Spakenburg.

Op slag van rust kwamen de bezoekers alsnog tot scoren. Luuk Admiraal wist te profiteren van de haperende blauw-witte defensie en bracht de achterstand terug naar 4-1. Bij aanvang van de tweede helft werden bij SV Spakenburg twee wissels gebracht. Masies Artien en Wimilio Vink waren in de kleedkamer achtergebleven. Hun vervangers Boy van de Beek en Robin Eindhoven moesten er samen met de rest van het team voor zorgen dat SV Spakenburg alsnog terug kwam in de wedstrijd. Ten opzichte van de eerste helft zouden de gasten zich vaker op de speelhelft van Quick Boys laten zien maar wist daarbij weinig af te dwingen.

Na bijna tien minuten mocht invaller Van de Beek voor Spakenburg vanaf de rand van het strafschopgebied een vrije schop nemen. Die vrije schop werd een eenvoudige prooi voor doelman Van der Helm. Met nog bijna een kwartier op de klok werd aan de andere kant van het veld een kopbal Jan-Willem Kamp over de lat getikt, het eerste wapenfeit van de blauw-witten in de tweede helft.

De wedstrijd was inmiddels bijna tot halverwege de tweede helft gevorderd toen Koen Wesdorp voor Spakenburg in kansrijke positie kwam maar zijn doelpoging door Van der Helm tot hoekschop verwerkt zag worden, eindelijk weer een wapenfeit van de kant van Spakenburg. Even later mochten de gasten weer vanaf een mooie plek een vrije schop nemen. Weer wisten zijniet te profiteren doordat de  bal door Hero van Lopik in de handen van Paul van der Helm werd geschoten. Daarna kregen ook Maurice de Ruiter en Koen Wesdorp uitgelezen scoringskansen, weer werd niet geprofiteerd. Quick Boys was onvoldoende bij de les waardoor Spakenburg kansen kreeg terug te komen in de wedstrijd maar daarvan weigerde te profiteren. Met nog twintig minuten op de klok wist invaller Eindhoven eindelijk het net te vinden. De tussenstand had voor Spakenburg een draaglijker gezicht gekregen.

In nog resterende tijd kwam Spakenburg niet meer tot scoren. Voor Quick Boys leek invaller Levi van Duin nog een keer te kunnen scoren uit een hoekschop van Tyrone Owusu. Vlak voor de doellijn werd de bal alsnog over het doel gewerkt.

Quick Boys had zich vooral in de eerste helft prima gemanifesteerd en daar de basis gelegd voor de uiteindelijk dik verdiende 4–2 overwinning.