Teleurstellende nederlaag in Maassluis

Het begon allemaal zo mooi in Maassluis. Een enorme groep vanuit Katwijk meegereisde supporters zorgde voor een prima sfeer. En Quick Boys startte goed en fel aan het duel. De ploeg zette vroeg druk, was veelvuldig in de aanval en kwam vlot op 0-1. Daarna vergaten de blauw-witten door te drukken. Toch bleven ze de baas op het veld. Maar toen de thuisploeg na een klein half uur voor het eerst serieus in de buurt van het doel van Van der Helm kwam, was het meteen raak: 1-1. En onbegrijpelijk maar waar: Quick Boys leek het daarna helemaal kwijt te zijn. Eigenlijk kwam het team die tik in de hele wedstrijd niet meer te boven. Ondanks dat kreeg de ploeg in de loop van de tweede helft nog een paar flinke kansen. Maar nadat de rook was opgetrokken stond er wel een 2-1 eindstand op het scorebord.

Vanaf de aftrap werden de intenties van Quick Boys duidelijk. De ploeg wist telkens snel de bal te veroveren en ging vervolgens op zoek naar het doel van de gastheren. In die fase kwam Excelsior Maassluis er voetballend niet aan te pas.

De eerste kans was nog niet besteed aan Bekooij. Maar nog geen zestig tellen later zorgde de rappe aanvaller in de 9e minuut met een rake kopbal voor de 0-1. De meeste credits voor deze goal gingen naar Nwankwo. Hij leverde een voorzet op maat af, na uitstekend doorzetten over links.

De blauw-witte aanhang ging nog meer achter hun elftal staan. Iedereen voelde dat het nu dé kans was om af te rekenen met de afgelopen periode, waarin goedgekeurde doelpunten een zeldzaamheid waren. Iedereen, behalve blijkbaar het elftal zelf. Vreemd genoeg leek er na dat moment in een versnellinkje lager te worden gespeeld. Toch bleef Quick Boys controle over de wedstrijd houden. Maar de ploeg kwam minder vaak tot bij het doel van de tegenstander, ook dankzij een aantal behoorlijke overtredingen van de kant van Maassluis.

Tot de 28e minuut. De eerste echte aanval van de thuisploeg werd door Wennekers meteen tot een goal gepromoveerd. De ploeg van Grünholz oogde aangeslagen door deze gelijkmaker en het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau. Dat bleef zo tot aan de rust.

Na de pauze werd Staal ingebracht voor de aangeslagen Bosman. Maar ook de thee leek de Katwijkers geen goed te hebben gedaan. De Tricolores werden sterker, maar veel verder dan een mislukt schot in kansrijke positie kwamen zij ook niet. De trainer greep in met een wissel: Comvalius voor Van Haaren. En even later werden Van Kippersluis en Runderkamp ingebracht voor Van den Ban en Lewis.

De wedstrijd werd er niet beter op, maar wel meer open. Er kwam meer dreiging voor beide doelen. Runderkamp schoot van afstand net naast. De beste kans was voor Bekooij, die op weg leek naar een doelpunt. Maar de bal toucheerde net nog de keeper en ging daardoor voorlangs. Ook de inmiddels ingevallen Sem van Duijn was dichtbij met een kopbal die net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Uiteindelijk trok Excelsior Maassluis toch nog aan het langste eind, met een doelpunt van Dercks in blessuretijd. Al met al een zeer teleurstellende en onnodige nederlaag voor Quick Boys.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm (c), Jan-Willem Kamp, Fernando Lewis (59. Nick Runderkamp), Mohamad Mahmoed, Tommy Bekooij, Mike van den Ban (59. Kevin van Kippersluis), Darren Maatsen (73. Sem van Duijn), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman (46. Ivailo Staal), Ricky van Haaren (51. Sylvano Comvalius)