De Quick Boys Jeugdopleiding

De Jeugdopleiding, de groep en de speler

Het technisch hart, verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, gaat weer van start met het nieuwe seizoen. Het eerste seizoen waarin Quick Boys met alle hoogste jeugdelftallen in de landelijke 2e divisie uitkomen.

De prestaties van het vorig seizoen staan ons nog vers in het geheugen. JO15-1 kampioen, JO17-2 kampioen, JO19-1 winnaar KNVB beker WEST II. Ook dit jaar hebben veel jeugdspelers de stap gemaakt naar de seniorenselectie en 1 daarvan mag direct meetrainen met Quick Boys 1.

Daarnaast is er een krachtprogramma geïntroduceerd, zijn we op vele vlakken bezig om uithoudingsvermogen, snelheid, persoonlijke- en mentale ontwikkeling en plezier te creëren binnen de leeftijdsgroepen en in het jeugdvoetbal. Hieruit valt op te maken dat we gezamenlijk binnen Quick Boys met de jeugd op de juiste weg zijn om ons doel te bereiken.

Ons gezamenlijk doel is dat spelers uit de jeugdopleiding in het eerste elftal van Quick Boys komen te voetballen. Dit kunnen wij als Quick Boys uiteraard niet alleen. Daar moet de speler zeker zelf in (gaan) geloven en in investeren waarbij ook de ouders een zeer belangrijke rol spelen.

DE GROEP.

De groep staat centraal in alles wat zij doet. De kunst is om als groep gezamenlijk een weg te vinden en als individu daarin je kans te pakken. De groep kan met elkaar het verschil gaan maken. Door blessures, schorsingen, vakanties, vorm, stand op de ranglijst, etc. doen veranderingen zich voor in opstelling en samenstelling van een team op een wedstrijddag. Alleen een hechte groep kan hier een goed antwoord op vinden..Door een positieve inbreng van elke speler wordt de groep verder gebracht. Hierdoor zal elke speler groeien in zijn/haar ontwikkeling.

DE SPELER

Als speler maak je onderdeel uit van een groep en op wedstrijddagen van een team. Het individu is daarin heel belangrijk. Daar moet je in geloven en het voelen. Daarbij heb je als individuele speler de verantwoordelijkheid om te investeren in jezelf, zodat je fit, gezond en uitgerust op trainingen en wedstrijden aanwezig zal zijn. Je ploeggenoten rekenen immers op je. Je mening geef je op positieve wijze weer, wat erin zal resulteren dat je positieve reacties van je teamgenoten terugkrijgt.

Als individu ga je dan het verschil maken, daar geloven wij in.

Namens het Technisch Hart wensen we iedere jeugdselectie speler een sportief en succesvol seizoen toe.

Stefan Schaap, voorzitter Technisch Hart.

 

Jeugdvoetbal, de mooiste tijd als speler

Als hoofd – en assistent-trainer van het eerste elftal, tweede elftal, jeugdtrainer bij de landelijke jeugd onder 19 jaar en de laatste 15 jaar als hoofdtrainer bij de DKVS ben ik in totaal ruim 30 jaar trainer geweest bij de mooiste club van Nederland. Het wordt nu tijd om te stoppen om mijn ervaringen te delen met de jonge, ambitieuze jeugdtrainers van onze club. Een schone taak waar ik veel zin in heb. Met al die ervaring wil ik toch nog graag een paar punten aangeven die mij in al die tijd opgevallen zijn.

Regels: Er worden best veel regels genoemd. Ik noem het teamafspraken. Discipline is prettig en de motor naar succes. Iemand die zich niet aan de teamafspraken houdt, schendt de afspraken met anderen en dat heeft een negatieve invloed op het resultaat van het team.

Winnen: Jeugdspelers zijn geen professionals! Bij de jeugd is de doelstelling: het individu te ontwikkelen (beter worden). Belangrijkste is niet winnen maar de kwaliteit van de sportervaring voor jonge sporters. Het is een vormingsproces waarbij jongeren leren om te gaan met allerlei aspecten waar ze later in hun leven ook mee te maken zullen krijgen; zelfdiscipline, samenwerking, zelfverzekerdheid, sociaal vlak, tegenslagen verwerken, etc. Winst wordt gemeten in termen van vaardigheden en persoonlijke eigenschappen.

Rol coach/trainer: De positieve aanpak staat bij mij centraal. De gewenste gedragingen versterken door spelers aan te sporen deze uit te voeren en ze te belonen als ze dat inderdaad doen. Negatieve aanpak creëert faalangst, afkeer en geen zin meer hebben om je sport uit te oefenen. Het is wetenschappelijk bewezen dat positief leidinggeven de beste resultaten geeft. Een speler heeft zelfvertrouwen, beloning nodig om goed te kunnen functioneren. Ik zie helaas de laatste tijd steeds meer schreeuwende en gefrustreerde trainers langs de lijn lopen. Schandalig!

Rol ouders: De sportieve driehoek bestaande uit ouders, kind en coach is een vanzelfsprekend onderdeel van de jeugdsport. Hoewel veel ouders een positieve bijdrage leveren, is de na=negatieve van sommigen van hen maar al te duidelijk. Ik zie het de laatste tijd steeds meer dat ouders denken dat hun kind de nieuwe Ronaldo of Messi is en als ze wat fout doen er meteen wat van zeggen langs de lijn. De druk op kinderen om te presteren kan extreem zijn. Ook ouders moeten hun kind positief benaderen, ook als ze thuis zijn. Zij dienen geen instructies of kritiek te schreeuwen naar de kinderen, de tegenstander, wedstrijdleiding of andere betrokkenen. Aanmoedigen mag altijd!

Bij de Quick Boys jeugd zijn we in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende verenigingen in de hele omgeving. Alle teams van O19 tot en met de O13 spelen op tweede divisie niveau. We zijn goed bezig, maar het kan nog beter. We willen meer jeugdspelers laten doordringen tot ons eerste elftal. Dat is ons doel en daarvoor zullen we nog meer bezig moeten zijn om onze jeugdopleiding te verbeteren.

Tot slot raadgeving voor onze jeugdspelers:

 1. Stel jezelf een doel en blijf daarin geloven. Verwerk tegenslagen, ga werken aan je tekortkomingen en geef nooit op. Zo ontstaan winnaars!

 2. Als je niet de beste/sterkste bent heb je twee keuzen:

  • Je accepteert dat je afvalt, of;
  • Je gaat keihard trainen om beter te worden.

Arjen van der Werf, hoofd onderbouw Technisch Hart.

 

Het Technisch Hart Jeugdopleiding Quick Boys bepaalt het beleid bij het jeugdvoetbal en is als volgt samengesteld:

 • Stefan Schaap (voorzitter)          
 • Arjen van der Werf        
 • Yuri Guijt            
 • Tom van der Niet           
 • Huig Sip             
 • Theo Guijt         
 • Tony van Duijvenbode  
 • Hans Schoneveld            
 • Jerry Ubink        
 • Martin Guijt (notulist)   

 

Voor alle overige informatie, nummers en namen van coordinatoren, trainers etc. kijk op wie doet wat bij Quick Boys

Agenda

31-01-2020

31-01-2020

Opening Expositie "Quick Boys 100 Jaar" in het Katwijks Museum

01-02-2020

01-02-2020

Jubileumreceptie voor leden

Huis winnen en het goede doel steunen?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________