Vrouwen en meiden

Vrouwen- en meidenvoetbal bij Quick Boys
De opmars van het vrouwen- en meidenvoetbal in ons land is niet meer te stuiten. Nu al bestaat bijna 20% van het aantal actieve KNVB-leden uit vrouwen en meiden, een percentage dat alleen maar groeiende is. Het Europees Kampioenschap van onze Leeuwinnen in de zomer van 2017 heeft de aanwas van met name jonge meiden een extra boost gegeven.

Ook bij Quick Boys is bovenstaande tendens merkbaar. In drie jaar tijd is het het aantal speelsters toegenomen van ongeveer 150 tot meer dan 200. Binnen onze vereniging is deze groei aanleiding geweest voor de extra aandacht die het vrouwenvoetbal de afgelopen jaren heeft gekregen. Dit heeft onder meer geresulteerd in het driejarig sponsorschap van het bedrijf Electro Assist van Henk de Wit voor de Vrouwen 1. Verder heeft Quick Boys een zeer ervaren vrouwencoördinator aangesteld in de persoon van Willem van Duijvenvoorde en is er een damescommissie gevormd met als voorzitter Nico van Duijvenvoorde om de organisatorische aspecten van het vrouwen- en meidenvoetbal in goede banen te leiden. In de persoon van Willem Schuitemaker jr. heeft het nieuwe bestuur een portefeuillehouder Recreatievoetbal met daarbinnen de verantwoordelijkheid voor vrouwenvoetbal.

Ook is er een beleidsplan aan de hand waarvan de vrouwentak zich de komende jaren verder wil ontwikkelen. Hierin zijn de visie en missie van de club Quick Boys vertaald naar langetermijndoelstellingen voor het vrouwen- en meidenvoetbal.
Hierbinnen is er met namen focus op de volgende zaken;
• Het plezier van de meiden (trots om lid te zijn van Quick Boys);
• De groei van het aantal meiden (leeftijdsgroepen met twee of drie teams);
• De voetbalontwikkleing van meiden (talenten ontwikkelen en trainen van de trainers);
• Het spelen op een zo hoog mogelijk niveau met de selectieteams.

De vrouwenafdeling bestaat dit seizoen uit:
2 vrouwenteams
2 MO19-teams
1 MO17-teams
2 MO15-teams
3 MO13-teams
3 MO11-teams
1 MO9-team
1 Vrouwen 30+-team
Verder gaan nog 11 meisjes hun voetbalcarrière starten in de Landenteams, een recordaantal.

Vanaf heden wordt er ook gewerkt aan een betere zichtbaarheid van de vrouwen- en meidenteams. Denk hierbij aan het opstarten van een nieuwe Facebook- en Instagrampagina. De teampagina’s gelinkt aan de Quick Boys website blijven uiteraard bestaan.Indelingen seizoen 2018-2019:
Indeling meidenteams


Links
Facebook Quick Boys vrouwenvoetbal
Instagram Quick Boys vrouwenvoetbal
Twitter Quick Boys vrouwenvoetbal

Quick Boys MO19-1

Quick Boys MO17-1

Agenda

31-01-2020

31-01-2020

Opening Expositie "Quick Boys 100 Jaar" in het Katwijks Museum

01-02-2020

01-02-2020

Jubileumreceptie voor leden

Lidmaatschap / Aanmelding

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________