Hans van Duijn stopt als fotograaf

Vanavond, maandag 27 juli, start voor Quick Boys 1 het nieuwe seizoen met de eerste training. Daarbij zal een bekend gezicht ontbreken langs de rand van het veld. Na twintig jaar hangt huisfotograaf Hans van Duijn (37) zijn camera namelijk aan de wilgen.

In 2000 begon toen nog tiener Hans van Duijn met het maken van foto’s van wedstrijden van Quick Boys 1. Door weer en wind, zengende hitte en ijzige kou was hij vrijwel altijd aanwezig met zijn camera in de aanslag. Ook voor jeugdwedstrijden en evenementen draaide Van Duijn zijn hand niet om. Toch komt hier nu een einde aan. “Naarmate het afgelopen seizoen vorderde, werd het gevoel bij mij steeds sterker dat dit wel eens het laatste seizoen kon worden”, zo laat Van Duijn de Webredactie weten. “Na zo veel jaren met de camera langs het veld is het mooi geweest. Ik merkte dat het fotograferen en vooral de nabewerking mij steeds meer energie begon te kosten.”

Tijdens de ledenvergadering eerder deze maand prees voorzitter Bart van Kruistum al het vakmanschap van de immer nuchtere Van Duijn, die in al die jaren flink wat uren stak in de hobby. “De zaterdagen waren volle bak rondom de wedstrijden en daarna vaak nog de halve avond uitzoeken, bewerken en publiceren van de foto’s. Ook als er doordeweeks eens een foto gemaakt moest worden van een nieuwe speler, schoot ik even langs op Nieuw Zuid. De camera zal ik nu opbergen, want naast Quick Boys fotografeerde ik niet. Maar uiteraard blijf ik Quick Boys 1 op de voet volgen en supporten, nu vanachter de boarding”, zo besluit Van Duijn.

Naar een definitieve vervanger voor Van Duijn, die in twintig jaar maar enkele wedstrijden miste, wordt nog gezocht. Jan Valk zal vanavond tijdens de eerste training de honneurs waarnemen.