Ook tweede oefenduel levert winst op

In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Quick Boys ook haar tweede oefenwedstrijd weten te winnen. Op sportpark Nieuw Zuid werd Brandsen Sports met 4-1 verslagen. Enzo Stroo, Tommy Bekooij, Olaf van der Sande en Leonard de Beste waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Afbeelding

In tegenstelling tot de uitslag zou doen vermoeden, gaf Brandsen Sports meer dan prima tegenstand aan de blauw-witten. De bezoekers, bestaande uit een mix van (contractloze) profs uit binnen- en buitenland, maakten het de ploeg van Edwin Grünholz meer dan lastig. De einduitslag was dan ook enigszins geflatteerd.

Een typische spitsengoal van Enzo Stroo zorgde voor de voorsprong voor de thuisploeg in de openingsfase. Een voorzet van Joey Ravensbergen werd keurig tegen de touwen gekopt door de vrijstaande nieuwkomer uit Landsmeer. Verder waren de kansen aan de zijde van de blauw-witten zeer schaars in het eerste bedrijf. Aan de andere kant zag keeper Paul van der Helm een inzet van de gasten op de paal belanden.

Afbeelding

In de tweede helft kwam Quick Boys fel uit de kleedkamer. Bekooij kon in vrijstaande positie koppen, maar zijn poging miste richting. Even later was ook Van der Sande tot twee keer toe dicht bij in een 1-tegen-1-situatie met de doelman van de tegenstander. Tussendoor was Bekooij wél trefzeker met het hoofd uit een hoekschop: 2-0.

Een kwartier voor tijd beloonde Van der Sande zichzelf voor zijn aanvalsdrift en maakte het derde doelpunt van de avond: 3-0. Nadat Doriano Kortstam met een verwoestend schot de meer dan verdiende eretreffer namens Brandsen Sports scoorde, bepaalde Leonard de Beste op aangeven van Kevin Gomez Nieto de eindstand op 4-1.

Afbeelding