Quick Boys 100 jaar

Een honderdjarig jubileum van een grootse club vier je groots. In ieder geval was dat de gedachte bij de Jubileumcommissie Quick Boys 100 jaar, voorgezeten door Jan Willem Kuyt.

In 2016 waren de eerste vergaderingen van toen nog een commissie in wording, die zich in de jaren daarna verder zou vormen. Belangrijkste vraag daarbij was: ”Hoe pakken we het aan, wat is de ruwe schets van de jubileumviering?” Groots, dat was duidelijk.

Uiteindelijk zou het honderdjarig jubileum een jaar lang gevierd worden. Een jaar met festiviteiten, toernooien, activiteiten en een heuse ‘feestweek’ die maar liefst tien dagen zou duren.

Zo groeide het aantal vrijwilligers dat mee ging helpen en werden schetsen plannen en plannen ook echt omgezet in activiteiten.

Het leidde onder meer tot een mooie tentoonstelling in het Katwijks Museum en een heus jubileumboek. Ook is inmiddels de verjaardag van de club uitbundig gevierd met een Oudjaars- én Nieuwjaarsfeest. Ook hebben we leden en genodigden mogen ontvangen op diverse recepties en kijken we terug op een succesvolle prijsuitreiking van Scooreenhuis.nl, de speciale jubileumloterij die ook georganiseerd werd in het kader van het jubileum. Bovendien mochten we als club op onze verjaardag de Koninklijke Erepenning ontvangen, de hoogste onderscheiding voor verenigingen.

Maar in maart 2020 gooide de coronacrisis ook voor de jubileumactiviteiten roet in het eten en moesten toernooien en festiviteiten geannuleerd worden. De jubileumcommissie is ondertussen weer voorzichtig aan het werk en denkt na over nieuwe planning. Want het honderdjarig jubileum van een grootse club, laten we niet voorbij gaan zonder dit groots te vieren!