2010 – 2020

Het seizoen 2009-2010 is een rampjaar voor de vereniging. Voor het seizoen daarop heeft de KNVB besloten om een nieuwe Topklasse in te voeren, bedoeld om de doorstroming naar het betaalde voetbal te verbeteren. De amateurclubs uit de Hoofdklasse, en zeker de clubs uit de Bollenstreek, zijn zeer kritisch op het KNVB-plan, maar desondanks gaat het wel door. Alleen de eerste vier clubs op de ranglijst vanuit de diverse Hoofdklassen zullen rechtstreeks naar de nieuw te vormen Topklasse promoveren, terwijl de nummers vijf en zes via een nacompetitie tegen clubs uit de andere Hoofdklassen promotie moeten afdwingen. Quick Boys eindigt het seizoen echter als twaalfde en promoveert niet, terwijl streekgenoten als Rijnsburgse Boys, FC Lisse en VV Katwijk wel naar de Topklasse gaan. De seizoenen daarna probeert Quick Boys uit alle macht de Topklasse te bereiken, maar promotie zit er voorlopig nog niet in, ook niet via een periodetitel.

Op 21 mei 2011 is Quick Boys heel dicht bij promotie naar de Topklasse. Noordwijk en Quick Boys hebben na 34 wedstrijden precies hetzelfde aantal punten, omdat Noordwijk, na het gehele seizoen aan de leiding te hebben gestaan, de week daarvoor de laatste wedstrijd verliest en Quick Boys thuis met 2-0 van Scheveningen wint. Er volgt een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse A. In de verlenging scoort Noordwijk de 1-0. Noordwijk promoveert, en Quick Boys moet tot ieders frustratie weer een seizoen in de Hoofdklasse uitkomen.

Na een aantal jaar waarin Quick Boys vooral tegen zichzelf lijkt te strijden en de promotie een vloek begint te worden, klaart de lucht op in het seizoen 2015-2016. Met twee punten voorsprong op eeuwige concurrent Noordwijk wordt Quick Boys eindelijk kampioen in de Hoofdklasse B. Op 14 mei 2016 wint Quick Boys met 1-5 bij Delta Sport in Vlaardingen. Na afloop neemt aanvoerder Delano a Cohen onder luid gejuich van de duizenden meegereisde supporters de kampioensschaal in ontvangst van Dirk Kuyt. De ploeg wordt na een rondrit door Katwijk uiteraard weer groots gehuldigd op het bordes van het gemeentehuis, en het is nog lang onrustig op een feestend Nieuw Zuid. De Topklasse bestaat echter niet meer: om de zogenaamde voetbalpiramide nog meer vorm te geven, voert de KNVB vanaf seizoen 2016-2017 de Tweede en Derde Divisie in. Quick Boys promoveert dan ook naar de Derde Divisie, wat nog steeds een trapje lager is dan gewenst.

Het eerste jaar in de Derde Divisie is geen succes, met een elfde plaats, en zonder periodetitel is er ook geen plek in de nacompetitie. Het seizoen 2018-2019 begint onrustig. Het zittende bestuur onder leiding van voorzitter Henk Jan van Maanen wordt in mei 2018 door de ledenvergadering de laan uitgestuurd, omdat veel leden het niet eens zijn met het huidige technische beleid van de club. De dag daarop neemt hoofdtrainer Gert Aandewiel ontslag, omdat er tijdens de ledenvergadering dingen zijn gezegd die volgens hem niet door de beugel kunnen. De club moet dan ook op zoek naar een nieuwe trainer. De 62-jarige Erik Assink (oud-trainer van o.a. Spakenburg, IJsselmeervogels en GVVV) neemt de taak op zich.
Het seizoen lijkt als de welbekende nachtkaars uit te gaan, maar omdat Noordwijk kampioen wordt, plaatst Quick Boys zich als nummer twee op de ranglijst wel voor de nacompetitie om promotie naar de Tweede Divisie. De tegenstander in de eerste ronde is OSS’20 uit Oss (Derde Divisie zondag). De eerste wedstrijd, uit in Oss, wordt gemakkelijk met 1-3 gewonnen door goals van Dennis Kaars (2x) en Kay Tejan. In de thuiswedstrijd doet Quick Boys wat het moet doen en wint met 1-0.

De tweede ronde wordt gespeeld tegen VVSB. De eerste wedstrijd wordt op woensdag 5 juni 2019 op een afgeladen Sportpark de Boekhorst gespeeld en eindigt in een 1-1 gelijkspel. Op zaterdag 8 juni 2019 moet het gebeuren op Nieuw Zuid, en in de 106e minuut scoort spits Dennis Kaars de bevrijdende treffer. Op de valreep van een nieuw decennium is Quick Boys weer op de plaats waar het thuishoort: in de top van het amateurvoetbal!