Landencompetitie Quick Boys

De Quick Boys Landenteams, misschien wel de leukste competitie van Nieuw Zuid!

De Landenteams zijn voor de meeste spelers de eerste kennismaking met voetbal en met de club Quick Boys. De onbevangenheid en het plezier straalt van de talenten af en bovendien staan iedere zaterdagmorgen heel veel trotse ouders langs de lijn. Alle wedstrijden worden afgewerkt op ons eigen landenteamveld op sportpark Nieuw Zuid. De spelers worden ingedeeld in teams (landen) en spelen een onderlinge competitie. Daarnaast worden er wedstrijden georganiseerd tegen leeftijdsgenootjes van de andere voetbalvereningen van ons dorp.

Om de talenten van de voetballers en voetbalsters al op jonge leeftijd te kunnen ontwikkelen, wordt er naast de wedstrijden ook getraind. De trainingen vinden plaats op woensdagmiddag, van 17.15 – 18.15 uur. Het plezier staat voorop tijdens deze oefensessies. In de winterperiode wordt er getraind in een sporthal. De twee groepen trainen ieder op een half veld, waarbij gebruik wordt gemaakt van het circuitmodel. Dat wil zeggen dat zij na het uitrazen en de warming-up om toerbeurt een aantal oefeningen doen. De trainingen worden afgerond met het bekende partijtje, het allerleukste onderdeel. Het gaat tenslotte om de spelvreugde en de beleving van de sport.

De Landenteams worden verdeeld in twee groepen: de zogenaamde 6×6 en de 4×4 teams. De 6×6 groep zal ieder seizoen bestaan uit kinderen die net iets verder zijn en iets ouder. Dit betekent dat een grote groep zal doorstromen vanuit de 4×4 groep, aangevuld met nieuwe leden. De 4×4 groep bestaat uit de allerjongste kinderen van 5 en soms zelfs 4 jaar. 

Voor contributie van Landenteams verwijzen we u graag naar deze pagina. Nieuwe leden worden verwend met een welkomstpakket (rugtas, trainingspak e.d). Voor kinderen vanaf 4 jaar is er de mogelijkheid om alvast kennis te maken en om geheel vrijblijvend alleen mee te trainen op woensdagen. Hiervoor is geen contributie verschuldigd, maar dit betekent wel dat het welkomstpakket hier niet van toepassing is.

Aanmelden als lid is mogelijk via het formulier op de lidmaatschapspagina (Club > Lidmaatschap > Aanmelden). Voor verdere vragen en opmerkingen kan via de mail contact worden opgenomen. Het mailadres daarvoor is Landenteams@quickboys.nl.

Facebookpagina Landenteams:
Facebookpagina Landenteams