Historie sportpark

Nieuw Zuid – het allermooiste voetbalveld van Nederland

Quick Boys heeft vanaf het begin na de oprichting eerst gevoetbald op een wantveld in de duinen. Daarna werd geoefend op een veldje in de Koestal. Vanaf 1930-40_honk.jpg het seizoen 1921/1922 werd gespeeld op een goed weiland aan de Noordwijkerweg, bij de voormalige Roversbrug waar nu de villawijk “De Bleeckerij” is gelegen.

Vanaf 1929 werd een nieuw terrein betrokken aan de Nieuwe Duinweg, waar ook eindelijk een kleedruimte werd gerealiseerd.
In 1938 werd het terrein aan de Nieuwe Duinweg verkocht door de gemeente. Er moest weer worden verhuisd, ditmaal naar de Vreugdeweg..
Vanaf 1946 werd gevoetbald aan de Piet Heinlaan, op het terrein waar nu het zwembad is.

In 1955 werd uiteindelijk het huidige sportpark “Nieuw Zuid” geopend.

1955_oude_tribune_1.jpg

1950-60_Opening_tribune_1.jpg
De bestuurskamer zat onder de tribune, en “de tent van Houwaard” werd als kantine gebruikt.

1965_bouw_clubhuis.jpg

1967_bouwers_bedankt.jpg In 1960 werden de eerste plannen voor de bouw van een clubhuis gemaakt. De eerste tekening van Arie Dubbelaar werd door de gemeente afgekeurd, maar gemeenteambtenaar Meyvogel maakte belangeloos een nieuwe tekening voor het clubhuis, een recreatiezaal en een sporthal. De plannen werden op 29 januari voorgelegd aan en goedgekeurd door de ledenvergadering.  In 1965 kwam de vaart erin. De definitieve bouwtekening werd door de gemeente goedgekeurd en op 28 mei 1965 werd begonnen met de bouw. De feestelijke opening vond plaats op 16 juni 1967.

Anecdote van Huig Ouwehand, secretaris van 1963 tot zijn overlijden in 2000: De oefenwedstrijden tegen betaalde clubs werden tot 1965 altijd georganiseerd door Chris Verplancke van het VVV, maar wegens financiele problemen zijn we het daarna zelf gaan doen. We hadden toen goede contacten met landskampioen DWS. Ze wilden wel komen, maar we moesten dan wel 7500 gulden betalen. Een voor die tijd enorm bedrag. Ik had het geregeld, en ik zat dan ook geweldig in mijn rats dat dat bedrag niet door de recettes opgebracht zou worden. Ik wilde dan ook niet bij de voorverkoop aanwezig zijn, en ging naar strand. Toen we van strand afkwamen, kwam ik op de Laan van Nieuw Zuid Adrie Remmelzwaal tegen. Hij klopte met z’n hand op het witte weekend-tasje achterop zijn fiets en zei: “Nou Huig, die 7500 gulden die hebben we er al uit !”.

1984_drainage.jpg In 1974 werden plannen gemaakt voor een bar in het clubhuis en de eerste reclameborden werden rond het hoofdveld geplaatst. In 1982 werden de kleedkamers uitgebreid en gerenoveerd. In 1984 werd het hoofdveld regelmatig afgekeurd omdat de LDM te veel water in het duinreservaat pompt. Een drainage om het hoofdveld bracht de oplossing, tegen een huurverhoging van 7%.
In 1982 werden alle kleedkamers betegeld, onder leiding van Piet Barnhoorn. In 1986 werd de eretribune gerenoveerd door plaatsing van honderdvijftig blauwe en witte stoeltjes. Het hoofdveld werd in 1987 gerenoveerd en was een half jaar onbespeelbaar. Op 1 juli 1989 werd een begin gemaakt met de bouw van het Jeugdhonk en werd een deel van de kantine gerenoveerd.

Ook werden er eindelijk lichtmasten rondom het hoofdveld geplaatst, een wens die na lange tijd in vervulling ging.
1989_Plaatsen_lichtmasten.jpg
In 1991 werden de uitgebreide bestuurskamer en het sponsorhome geopend. In 19942006_Nieuw-Zuid.jpg werd de verlichting van het trainingsveld gerenoveerd en werd op het vijfde veld verlichting aangebracht.
In juni 2006 werd een begin gemaakt met de sloop van de  oude tribune. Hiervoor in de plaats kwam een prachtige nieuwe tribune met 1600 zitplaatsen, en met broodnodige ruimte voor veel meer kleedkamers, een nieuwe bestuurskamer, nieuwe kantoorruimtes en een nieuw sponsorhome, aangezien de club, die inmiddels meer dan 2200 leden telt, behoorlijk uit zijn jasje was gegroeid. De oude kleedkamers tussen veld 3 en 4 werden afgebroken. De onoverdekte tribunes werden in zijn geheel door vrijwilligers afgebroken en opnieuw opgebouwd aan de noordzijde van het eerste veld.

De grootste wens van de club, een zevende spelveld, is een wens die waarschijnlijk nooit in vervulling zal gaan, maar door de aanleg in 2009 van twee nieuwe kunstgrasvelden met verlichting en recentelijk het 3e veld werd omgeturnd tot kunstgras, werd de veld-nood verlicht.

2010_sportpark_nieuw_zuid.jpg