1960-1970

 

In 1960 werden de eerste plannen voor de bouw van een clubhuis gemaakt. De eerste tekening van Arie Dubbelaar werd door de gemeente afgekeurd, maar gemeenteambtenaar Meyvogel maakte belangeloos een nieuwe tekening voor het clubhuis, een recreatiezaal en een sporthal. De plannen werden op 29 januari voorgelegd aan en goedgekeurd door de ledenvergadering. In 1965 kwam de vaart erin. De definitieve bouwtekening werd door de gemeente goedgekeurd en op 28 mei 1965 werd begonnen met de bouw. De feestelijke opening vond plaats op 16 juni 1967.


1965: De fundering wordt gestort van het nieuwe clubhuis

Quick Boys D Junioren Kampioen seizoen 1960-1961

Anecdote van Huig Ouwehand, secretaris van 1963 tot zijn overlijden in 2000: De oefenwedstrijden tegen betaalde clubs werden tot 1965 altijd georganiseerd door Chris Verplancke van het VVV, maar wegens financiele problemen zijn we het daarna zelf gaan doen. We hadden toen goede contacten met landskampioen DWS. Ze wilden wel komen, maar we moesten dan wel 7500 gulden betalen. Een voor die tijd enorm bedrag. Ik had het geregeld, en ik zat dan ook geweldig in mijn rats dat dat bedrag niet door de recettes opgebracht zou worden. Ik wilde dan ook niet bij de voorverkoop aanwezig zijn, en ging naar strand. Toen we van strand afkwamen, kwam ik op de Laan van Nieuw Zuid Adrie Remmelzwaal tegen. Hij klopte met z’n hand op het witte weekend-tasje achterop zijn fiets en zei: “Nou Huig, die 7500 gulden die hebben we er al uit !”.

De A-junioren hebben altijd bijzonder goed gepresteerd. In 1961 werd de A-jeugd kampioen van de afdeling Leiden, waarna in een regionale competitie werd gespeeld tegen clubs als Feyenoord, Sparta, ADO (met Leo Pluimgraaff) en SVV

Anecdote van Cees Kuyt, in 1962 deel uitmakend van de junioren A1: In die tijd hadden we voor de uitwedstrijden als vervoer twee Chryslers, van die Amerikaanse begrafenisauto’s, gehuurd van Badtax. Het gebeurde weleens dat ze, omdat er een automatische koppeling in zat, zelf gingen rijden. Je kon er met z’n tienen in, en m’n vader die reed, zat op een extra kussentje, anders kon hij niet over het stuur kijken. Na een wedstrijd tegen SVV kreeg één van de auto’s een lekke band. Het gevolg was dat de andere auto pas om half tien ’s avonds terug was om ons op te halen. Tot die tijd zaten we in een cafe in Schiedam, maar er werd niet gedronken. Begeleider Bert de Vries was daar heel strikt in. Overigens hadden we er in die tijd toch het geld niet voor.
In 1966 begon Quick Boys samen met Noordwijk, Rijnsburgse Boys en Katwijk een “wilde” competitie met acht- en negenjarigen.