1990-2000

 

In 1990 werd een nieuwe start gemaakt. Spelers van buitenaf  (Fred Kanbier van v.v. Leiden, Marco Dijkhuizen van DCG en Richard Hoogervorst van RCH) werden aangetrokken, iets waartegen eerder altijd veel weerstand was vanuit de vereniging. De nieuw aangetrokken trainer, Nick Stienstra, kwam tijdens de vliegramp in Suriname om het leven, Melbi Raboen werd zijn vervanger. De eerste seizoenshelft werd met slechts één nederlaag afgesloten. Een desastreus paasweekeinde (1-0 verlies tegen Roda Boys en Marken) gooide echter roet in het eten, Rijnsburgse Boys werd kampioen en voor de achtste maal werd Quick Boys tweede.+


Een ludieke actie namens de oosterburen

In het seizoen 1990-1991 werd de stijgende lijn echter voortgezet. Quick Boys werd in een legendarische thuiswedstrijd tegen Urk kampioen van de eerste klasse.

Ook de zaterdagtitel werd veroverd. Tijdens de strijd om de algehele amateurtitel bleek De Treffers uit Groesbeek echter een maatje te groot. Het seizoen daarop veroverde Quick Boys opnieuw de titel. De kampioenscompetitie voor de zaterdagamateurs werd ook winnend afgesloten en op zaterdag 20 juni 1992 werd in en tegen Rheden de algehele amateurtitel behaald.


Aanvoerder Hans van der Plas houdt trots de beker omhoog in het bijzijn van de selectie, voorzitter Arie Guyt, Burgemeester Montfrans en de vele fans.

In het seizoen 1992-1993 moest Quick Boys lijdzaam toezien hoe v.v. Katwijk op de laatste speeldag het kampioenschap in de wacht sleepte. De blauwwitten speelden op eigen veld gelijk tegen ARC (2-2), terwijl de oranjehemden wél de overwinning boekten bij Rijnsburgse Boys.

De uiteindelijk desastreuse 2-2 tegen ARC

De daarop volgende twee seizoenen eindigde Quick Boys in de top drie, maar vanaf het seizoen 1995-1996 kwamen de blauwwitten in een neerwaartse spiraal terecht. Zowel Henk Wisman als Cees Tempelaar kende als trainer op “Nieuw Zuid” weinig successen. Laatstgenoemde liet wel ene Dirk Kuijt debuteren in het eerste elftal. De blonde spits speelden slechts enkele wedstrijden in het eerste elftal (en won ze allemaal), voordat FC Utrecht hem uitnodigde voor een proefwedstrijd. Samen met Hendrik van Beelen koos Kuijt voor het avontuur bij de club uit de Domstad. Inmiddels is Dirk via Feyenoord al enige jaren een van de steunpilaren van Liverpool en is hij ook niet meer weg te denken uit het Nederlands Elftal.