Hoofd Jeugdopleiding

Jerry Ubink, Hoofd Jeugdopleiding Quick Boys

“Na twee vreemde seizoenen snakken we naar een normale competitie met alles wat daarbij hoort. Bij de start van dit seizoen lijkt het qua voetbal ook weer normaal te verlopen en kunnen we uitzien naar een mooi seizoen.

Vanuit de opleiding zijn we trots op het aansluiten van Sem van Duijn en Levi van Duijn bij de hoofdmacht. Eerder was Matthijs Koster al bij de A-selectie aangesloten. Daarnaast traint ook Stijn Haasnoot mee. Een mooie ontwikkeling. Wellicht ook een bewijs dat het starten met Onder 21 een juiste keuze is geweest.

De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan de structuur van de opleiding. Zoals hierboven al genoemd, zijn we gestart met de Onder 21. Maar ook de JO16 en JO18 hebben hun intrede gedaan. We proberen zo een voorwaarde te creëren voor onze spelers om zich door te ontwikkelen.

Dat begint bij de onderbouw. De opleiding start bij de JO8 en vanaf deze kleinste groep proberen we een zo breed mogelijke groep spelers bij elkaar te brengen. Door de grote aanwas lukt dat ook, maar we zijn wel afhankelijk van enthousiaste ouders die deze jonge spelers kunnen helpen bij hun ontwikkeling. Gelukkig zien we veel oud-spelers die dit oppakken.”

Technisch Hart K.v.v. Quick Boys (seizoen 2021-2022)
 

“Verder zien we ook dat onze uitstraling naar buiten met de jaren toeneemt. Talenten uit de regio melden zich bij ons aan. We gaan daar ook zorgvuldig mee om. De samenwerking met onze omringende verenigingen is belangrijk en zo kijken we samen naar de mogelijkheden in goed overleg. Maar in de onderbouw zien we ook meisjes in de opleidingsteams. Uiteraard niet omdat ze in Quick Boys 1 kunnen komen, maar wel omdat ze even goed zijn als een jongen van dezelfde leeftijd. Het is goed voor de uitstraling en zo sluiten we ook onze ogen niet voor wat er in de wereld gebeurt. Als een meisje vanuit de opleiding van Quick Boys naar een eredivisieclub kan doorstromen, dan is dat ook iets om trots op te zijn.

Zoals in de kop al aangegeven: we zijn weer begonnen! Dit seizoen worden de spelers ook weer in nieuwe kleding gestoken en daar gaat veel werk aan vooraf. Complimenten aan Heleen van Beelen en de mensen van de Quick Boys shop die daar voor hebben gezorgd. Het ziet er weer fantastisch uit.

En wat verwachten we dit seizoen?

De start van de Onder 21 is sterk en voor dit team is het doel om de spelers voor te bereiden op het echte werk bij Quick Boys 1. We hopen dat een aantal van hen dat ook gaat halen!

In de bovenbouw hebben we de JO19 niet meer als vlaggenschip van de jeugd. Dat is de JO18 geworden. Vanuit de JO18 zullen spelers doorstromen naar de Onder 21. Daarom speelt de JO19 in de 1e klasse met spelers die de stap nog niet kunnen maken en samen met talenten uit de recreatieteams op regionaal niveau kunnen spelen. Voor de JO18 geldt dat we nog een stapje willen maken naar Divisie 4*. Hiervoor zal het team kampioen in de najaarspoule moeten worden of als beste tweede in de poule moeten eindigen. De JO16 en JO17 spelen al in Divisie 4 en die willen we daar graag in houden. Met de kwaliteiten van de groepen moet dat ook lukken.

In de middenbouw speelt de JO15 ook in Divisie 4. Daaronder worden betaald voetbal organisaties apart ingedeeld. De JO13 en JO14 spelen in de hoogste competitie waarin alle amateurverenigingen van Nederland vertegenwoordigd zijn. De JO13-2 speelt hoofdklasse. Hierin zijn onze 12-jarigen ingedeeld om het tegen spelers van een jaartje ouder op te nemen.

In de onderbouw (JO8 t/m JO11) proberen we spelers zo breed mogelijk op de leiden. Zo hebben we de onderbouw in tweeën verdeeld. Teams die 8 tegen 8 spelen. Dat zijn de JO11 t/m 4, waarbij onze 10-jarigen in de 11-3 en 11-4 spelen. De jongste groep zijn de JO8 1-2-3 en JO9 1-2-3; zij spelen 6 tegen 6. Belangrijkste doel in deze leeftijdsgroepen is het ontwikkelen van spelers en de voorbereiding op het 11 tegen 11.

Dit alles proberen we met onze opleidingsvisie te bewerkstelligen. Met enthousiast kader en gemotiveerde groepen het optimale eruit te halen. We hopen op een mooi seizoen!”

Namens het Technisch Hart en Coördinatoren,

Jerry Ubink
Hoofd Jeugdopleiding

 

* Divisie 4 – Nationale competitie onder sectie betaald voetbal. De beste 40 teams van Nederland spelen in divisie 1 t/m 4.