Hoofd jeugdopleiding

Jerry Ubink, Hoofd jeugdopleiding Quick Boys

Quick Boys is trots op het feit dat zij de grootste opleiding in de regio heeft. Onze jeugd presteert al geruime tijd op het hoogste niveau, waardoor spelers zich kunnen ontwikkelen, soms zelfs tot op het betaald voetbalniveau. Ons voornaamste doel is echter om spelers op te leiden voor ons eigen eerste elftal, Quick Boys 1.

 

Om succesvol te zijn, streven we er voortdurend naar om de kwaliteit van onze opleiding te verbeteren. In vergelijking met vroeger, toen alleen een trainer langs het veld stond, zijn nu verschillende disciplines betrokken bij de ontwikkeling van spelers. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking met F.M.T. Fysiotherapie om de fysieke gezondheid te waarborgen. We richten ons ook steeds meer op manieren om het bewegen van met name jonge kinderen te stimuleren en zoeken daarbij de samenwerking met specialisten op dat gebied.

Naast de fysieke aspecten besteden we steeds meer aandacht aan de technologische ontwikkelingen binnen het voetbal. We maken gebruik van een camerasysteem waarmee wedstrijden kunnen worden opgenomen om het spel en de spelers te helpen zich te verbeteren.

We menen aantrekkelijk te zijn voor onze regio en verwelkomen graag talentvolle spelers uit de gemeente Katwijk en omstreken. Het is echter belangrijk voor ons dat spelers en ouders passen bij de kernwaarden van onze club en ons DNA:

  • Vereende kracht
  • Eensgezind
  • Altijd Fit
  • Strijdend hand in hand
  • Altijd voorwaarts gaan

Binnen onze opleiding hanteren we een gestructureerd opleidingsplan. Ons technisch kader werkt gezamenlijk aan de ontwikkeling van spelers en teams binnen onze speelwijze. We leggen de focus met name op de groei van individuele spelers, waarbij we de voorkeur geven aan het bevorderen van jonge, talentvolle spelers naar een hoger niveau. Hierbij houden we rekening met de emotionele ontwikkeling van de speler, zodat zij indien mogelijk een stap kunnen zetten naar een oudere leeftijdsgroep. We volgen deze ontwikkeling nauwlettend.

Onze opleiding staat open voor spelers vanaf de JO8 en strekt zich uit tot en met de O21-categorie.

Vanaf de JO13 spelen onze opleidingsteams op divisie 4 of 5 niveau. We volgen hierbij nauwgezet de ontwikkelingen bij de KNVB. Ons doel is om op het hoogst mogelijke niveau mee te doen, waarbij de doorstroming van spelers altijd een centrale rol speelt. Jaarlijks verwelkomen we ook zij instromers die onze opleidingsteams versterken. Dit draagt bij aan een optimale ontwikkeling van zowel het team als de individuele spelers.

Wat betreft scouting zijn wij van mening dat de interesse van de speler en ouders cruciaal is. Wij maken geen gebruik van externe scouts, maar geven spelers de mogelijkheid zich aan te melden voor een stage. Hier gaan we uiterst zorgvuldig mee om. Zoals eerder genoemd, hechten we waarde aan het behouden van onze identiteit en streven ernaar dat spelers zich bij ons thuis voelen.

Uiteindelijk is het doel dat spelers aansluiten bij de A-selectie. Daarom onderhouden we nauw overleg tussen de jeugd- en seniorenteams. Op deze manier zijn we op de goede weg en hopen we ook in de toekomst succesvol te blijven.