60+-voetbal

Je hebt voetbal altijd al de mooiste sport gevonden die er maar bestaat. Je bent tenslotte niet voor niets lid van een voetbalclub, en dan ook nog de mooiste club van heel Nederland.

 


Maar je denkt dat je nu te oud bent om nog te spelen? Hoezo? Er is tegenwoordig toch 60+-voetbal, ook wel Walking Football genoemd! Speciaal voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar, maar jonger mag ook. Deze voetbalvorm is een prachtig middel om op latere leeftijd fitter en gezonder te worden (bv. sterker, meer in balans met een beter uithoudingsvermogen). Tegelijkertijd is er veel aandacht voor de aansturing en alle coördinatieve vermogens. Er gelden dezelfde regels als bij het reguliere voetbal, met een aantal uitzonderingen. Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid staan hierbij voorop. Bij deze voetbalvorm wordt in (snel)wandeltempo op een kwart veld gespeeld. Er wordt dus niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het gaat niet in de eerste plaats om kwaliteit, maar vooral om het met elkaar bewegen en plezier hebben.

Er wordt iedere vrijdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur getraind onder leiding van de ervaren trainer Bastiaan van Rossum. Eerst doen we wat rek- en strekoefeningen. Daarna spelen we een rondootje, gevolgd door wat speltechnische oefeningen. En de laatste 20-25 minuten spelen we een onderling partijtje. Daarnaast zijn er regelmatig toernooien in de regio. Dus wat houd je tegen? Kom gezellig meedoen! Ook als je (nog) geen lid bent van de club, ben je hartelijk welkom.

Als je eerst wat meer wil weten, neem dan contact op met Bastiaan van Rossum, tel. 06-81483588 of Bert Kloos via bertkloos@quickboys.nl Vrijblijvend langskomen op de training is natuurlijk ook mogelijk.

Wat meer algemene informatie kan je vinden op de site van de KNVB: www.knvb.nl/doe-mee/voetbalvormen/walking-football, en op de site van de Old Stars: www.oldstars.nl/walking-football.