K.v.v. Quick Boys

Algemene informatie K.v.v. Quick Boys

De Katwijkse voetbalvereniging Quick Boys is opgericht op 1 februari 1920. Met ruim 2.700 leden behoort K.v.v. Quick Boys tot een zeer select gezelschap van clubs met meer dan tweeduizend leden. De 100-jarige vereniging kent een rijke historie met twintig afdelings-kampioenschappen sinds 1941 op het (toenmalig) hoogste niveau, elf landskampioenschappen bij de zaterdagamateurs en twee algehele landstitels.

Sportpark Nieuw Zuid is de thuishaven van Quick Boys, een prachtige accommodatie in het duingebied aan de zuidkant van Katwijk aan Zee. Het sportpark telt acht voetbalvelden, waarvan vijf kunstgrasvelden en twee pupillenvelden. Het hoofdveld van natuurgras ligt fraai in een duinpan, is voorzien van een uitstekende lichtinstallatie en heeft een capaciteit van circa achtduizend toeschouwers. Sportpark Nieuw Zuid heeft de beschikking over een multifunctioneel tribunecomplex met liefst zestienhonderd overdekte zitplaatsen, een uitgebreide kleedkameraccommodatie met zesentwintig kleedkamers, een bestuurskamer, een secretariaatsruimte, een jeugdcommissieruimte en een sponsorhome. Daarnaast is er rondom het hoofdveld de beschikking over zeshonderd onoverdekte zitplaatsen en biedt het tevens ruimte voor circa vijfduizend staanplaatsen.

Sportpark Nieuw Zuid is niet alleen voor Quick Boys een thuishaven. Ook worden er regelmatig jeugdinterlands op het hoofdveld gespeeld.

Dit seizoen (2021-2022) neemt Quick Boys met bijna honderd teams deel aan de KNVB-competities. Naast de 19 seniorenelftallen (mannen en vrouwen) nemen de 77 jeugdteams een belangrijke plaats in binnen de vereniging. Daarnaast komen 16 pupillenlandenteams uit in een onderlinge competitie: 4-tegen-4 en 6-tegen-6. Kortom, ook dit seizoen wordt weer veel improvisatievermogen gevraagd van de wedstrijdsecretariaten en alle overige commissieleden om voor al deze teams ruimte en mogelijkheden te creëren voor het spelen van de wedstrijden.

Wekelijks is een leger aan vrijwilligers actief om het ‘voetbalbedrijf’ Quick Boys draaiend te houden. Voetbalvereniging Quick Boys verkeert in de gelukkige positie dat ruim vierhonderd vrijwilligers zich op enigerlei wijze inzetten voor de club. Het bestuur van de vereniging koestert het vrijwilligerskorps. Zonder deze mensen heeft een club als Quick Boys geen bestaansrecht.

Quick Boys is een begrip binnen het amateurvoetbal. Dat komt allereerst door de uitstraling van de club, de ligging van de prachtige accommodatie naast natuurlijk de vele goede resultaten welke in het verleden werden behaald. Een aantal jaar geleden werd de promotie naar de toen nieuw ingestelde Topklasse gemist. Mede aan de hand van het Voetbal Technisch Opleidings Plan (VTOP) ten behoeve van de jeugdselecties, is geprobeerd het verloren gegane terrein binnen afzienbare tijd terug te winnen om daarmee weer tussen de beste amateurclubs te nestelen. Bijkomend streven is daarbij dat de selectie van Quick Boys 1 een substantieel aantal spelers uit de eigen jeugd bevat. Het prachtige kampioenschap in het seizoen 2015-2016 in de Hoofdklasse B, met de bijbehorende promotie naar de Derde Divisie én de promotie via de nacompetitie naar de Tweede Divisie in het seizoen 2018-2019, plus de doorbraak van enkele talenten uit de opleiding van de club, vormen tezamen voor Quick Boys een geweldige stap in de juiste richting.

Naast de talrijke sponsors welke zijn aangesloten bij de bloeiende Businessclub, voelt de K.v.v. Quick Boys zich tevens gesteund door visverwerkingsbedrijf Ouwehand, hoofdsponsor van de club. Het visverwerkingsbedrijf was in het verleden ook al gedurende een lange periode hoofdsponsor van Quick Boys en kende mooie successen aan het begin van de jaren negentig, toen onder andere de algehele amateurlandstitel werd behaald. Ouwehand Visverwerking is tevens hoofdsponsor van zustervereniging v.v. Katwijk en bewijst daarmee veel verbondenheid te hebben met het amateurvoetbal in het dorp. Het bestuur van K.v.v. Quick Boys is dan ook zeer verheugd en vooral ook trots te kunnen melden dat de directie van het visverwerkingsbedrijf het sponsorcontract weer heeft verlengd en dat de naam Ouwehand ook dit seizoen op het shirt van de blauwwitten prijkt.

 

Opgericht
1 februari 1920

Aantal leden
2.700

Terrein
Sportpark Nieuw Zuid
Laan van Nieuw Zuid 25
Katwijk aan Zee

Postadres
Postbus 95
2220 AB Katwijk

Telefoon
071-4014132

E-mail
secretariaat@quickboys.nl

Website
www.quickboys.nl

Bankrekening
NL 51 RABO 0131 5426 80

Kamer van Koophandel-nummer
40446562

Capaciteit sportpark

8.200  bezoekers
1.600  zitplaatsen overdekt
900  zitplaatsen onoverdekt
5.700  staanplaatsen

Veldcapaciteit
6 speelvelden (waarvan 5 kunstgrasvelden)
2 pupillenvelden (kunstgras)

Onderverdeling teams

Senioren mannen:

17

35+ senioren:

3

JO21:

1

JO19-junioren:

3

JO18-junioren:

1

JO17-junioren:

5

JO16-junioren:

2

JO15-junioren:

4

JO14-pupillen:

4

JO13-pupillen:

5

JO12-pupillen:

5

JO11-pupillen:

8

JO10-pupillen:

7

JO9-pupillen:

11

JO8-pupillen:

10

Landenteams:

16

Senioren vrouwen:

2

30+ senioren:

1

Junioren (meisjes):

5

Pupillen (meisjes):

7

G-team:

1

Bestuur
Bart van Kruistum (Voorzitter & Facilitaire Zaken)
Kees Kraaijenoord (Secretaris)
Gert Pluimgraaff (Selectievoetbal)
Gillis van der Marel (Penningmeester)
Ronalda Verdoes (Juridische Zaken)
Leo Schaap (Media, Communicatie & Commerciële Zaken)
Kees van Wolferen (Facilitaire Zaken)
Bert Kloos (Jeugd- & Recreatievoetbal)
Kees van Wolferen (Clubhuiszaken)
Henrieke Vooijs (Vrouwenvoetbal)

Ereleden
1. Dhr. D. (Denis) Stavleu (†)
2. Dhr. A. (Arie) Remmelzwaal (†)
3. Dhr. H. (Huig) Barnhoorn (†)
4. Dhr. A. (Aam) Hellenberg (†)
5. Dhr. B. (Bert) de Vries (†)
6. Dhr. H. (Huig) Ouwehand (†)
7. Dhr. A. (Arnold) Bauw (†)
8. Dhr. D. (Dirk) de Vries (†)
9. Dhr. A. (Arie) Guijt (†)
10. Dhr W.L. (Wim) Schaap (†)
11. Dhr. J.H. (Jaap) Sip
12. Dhr. J. (Jaap) Paap
13. Dhr. B. (Bas) van Dijk
14. Mevr. M. (Marijke) Barnhoorn-van Duijn
15. Dhr. C. (Cees) de Best (†)

Leden van verdienste
Dhr. L. (Leen) Aandewiel
Dhr. J. (Jan) van Dijk
Dhr. A. (Arie) Dubbelaar
Dhr. D. (Dirk) van Duijn
Dhr. F. (Floor) van Duijn
Dhr. G. (Gerard) Freke
Dhr. A. (Bram) Haasnoot
Dhr. D. (Dirk) Kuijt
Dhr. G. (Gilles) den Hollander (†)
Dhr. C. (Cor) Zwaan (†)
Dhr. J. (Jaap) van Duijvenbode (†)