2000 – 2010

 

Toen in 2001 trainer Ruud de Groot werd ontslagen door de kersverse voorzitter Jaap Kuijt ging het roer om bij de blauwwitten. Het duo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf nam het stokje met ingang van het seizoen 2001-2002 over en het technische beleid werd weer gevoerd door personen met een Quick Boys-achtergrond. Met aankopen als Maarten Bak en Remco Torken en de terugkeer van Hendrik van Beelen ontpopte Quick Boys zich als een van de grootste kanshebbers op de titel. Uiteindelijk werd op 12 april 2003 het kampioenschap van de Hoofdklasse A in de wacht gesleept na een geweldige 0-4 overwinning bij Excelsior Maassluis dankzij doelpunten van Jan Schaap, Maarten Bak, Brian Mussche en Mathijs van der Plas.

In de kampioenscompetitie met Huizen en Harkemase Boys moest Quick Boys uiteindelijk het onderspit delven. Huizen won het zaterdagkampioenschap en enkele weken later sleepte de ploeg van trainer Roy Wesseling de algehele amateurtitel in de wacht ten koste van Türkiyemspor. Een jaar later was het opnieuw feest op “Nieuw Zuid”. Op 24 april 2004 mocht de kampioensvlag wederom in top na de 0-1 overwinning bij ASWH. Marnix van der Gun was met een rake kopbal de matchwinner. In de nacompetitie rekende Quick Boys onder leiding van Dennis den Turk af met DOVO en SC Genemuiden. Na een bloedstollende tweestrijd met HSC’21/Brein werden de blauwwitten uiteindelijk gekroond tot de beste amateurploeg van dat seizoen (3-3 en 2-4).

Anecdote van Arjen van der Werf, eerst jeudtrainer, maar daarna hoofdtrainer en verantwoordelijk voor de successen in de jaren ’90: Vooral in een periode waarin alles lekker draait, was het moeilijk om te motiveren waarom iemand wissel stond. Soms was je als trainer weleens blij als er iemand geblesseerd was. Enkele opmerkingen die ik gehoord heb van wisselspelers: “Maakt je vrouw de opstelling ?”, of “Trainer, ik ben er maandag niet op de training, je ziet me nooit meer !”, en “Onder jou train ik nooit meer !”. Achteraf viel het wel mee, omdat we bleven winnen, wie ik er ook naast zette.

De afgelopen seizoenen werden geen kampioenschappen behaald. Na het vertrek van succestrainer Gert Aandewiel naar het betaalde voetbal eindigden de blauwwitten enkele keren als tweede en derde. In het seizoen 2007-2008 verkreeg Quick Boys landelijke bekendheid door zich te plaatsen voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi nadat de strafschoppenserie tegen Jong SC Heerenveen winnend werd afgesloten. Op een volgepakt sportpark “Nieuw Zuid” en onder het toeziend oog van vele Nederlanders – de wedstrijd werd live uitgezonden op televisie – ging Quick Boys strijdend en eervol ten onder tegen de profs van NAC Breda (0-3).

In juni 2006 werd een begin gemaakt met de sloop van de oude tribune. Hiervoor in de plaats kwam een prachtige nieuwe tribune met 1600 zitplaatsen, en met broodnodige ruimte voor veel meer kleedkamers, een nieuwe bestuurskamer, nieuwe kantoorruimtes en een nieuw sponsorhome, aangezien de club, die inmiddels meer dan 2200 leden telt, behoorlijk uit zijn jasje was gegroeid. De oude kleedkamers tussen veld 3 en 4 werden afgebroken. De onoverdekte tribunes werden in zijn geheel door vrijwilligers afgebroken en opnieuw opgebouwd aan de noordzijde van het eerste veld.
De grootste wens van de club, een zevende spelveld, is een wens die waarschijnlijk nooit in vervulling zal gaan, maar door de aanleg in 2009 van twee nieuwe kunstgrasvelden met verlichting werd de veld-nood verlicht.

Door: Dirk Ouwehand, met veel dank aan Jaap Sip, Dirk Hellenberg, Robert van der Putten, alle Quick Boys-supporters en iedereen die de club een warm hart toedraagt.