Op een stralende zaterdagochtend, 15 oktober, stond de uitwedstrijd tussen Quick Boys JO12-3 en RCL JO12-1 gepland om 11.00 uur. Historisch gezien zorgt deze confrontatie altijd voor spannende wedstrijden. De verwachtingen waren dan ook hoog, vooral na een sterke trainingsweek van de jongens. Helaas moest het team het zonder Rick stellen door een blessure, maar met Thomas van de Griek was er een uitstekende vervanger beschikbaar.

Eerste helft:

De wedstrijd begon wat stroef voor Quick Boys, met de eerste kansen voor RCL. De duels waren zwaar, en er moest eerst hard gewerkt worden om de overhand te krijgen. Toch liet Quick Boys zich niet zomaar wegdrukken en kwam er een gevaarlijke tegenaanval waarbij de bal uiteenspatte op de lat. Dit was een duidelijk signaal dat het team absoluut in staat was om het tij te keren. Na 15 minuten was de stand nog steeds 0-0, maar het spel van Quick Boys begon beter te lopen.

In het tweede kwartier vond het team zijn ritme en ontstonden er mooie aanvallen. Na 20 minuten resulteerde de extra inzet in de verdiende 0-1, gescoord door Leco. Quick Boys probeerde door te drukken naar de 0-2, maar RCL toonde ook gevaarlijke momenten. Thom, die de eerste helft keepte omdat Sven ziek werd tijdens de warming-up, maakte enkele belangrijke reddingen. Dankzij zijn uitstekende optreden kon Quick Boys met een 0-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft:

Quick Boys kwam sterk uit de kleedkamer en legde meteen zijn wil op aan RCL. Het was wachten op de 0-2, die er na 30 minuten dan ook kwam. Julian schoot de bal laag in de hoek, wat het team vleugels gaf voor verdere aanvallen. Hoewel er mooie kansen kwamen, bleven extra doelpunten uit. De schoonheid van het spel verdiende misschien meer, maar soms valt het niet altijd zoals gehoopt.

In het laatste kwartier maakte Thijs de 0-3, waarmee de overwinning definitief veilig werd gesteld. Ondanks dat RCL in de slotfase nog de 1-3 maakte via een rebound, mocht dat de feestvreugde niet drukken. Quick Boys boekte een overtuigende overwinning en gaat als trotse koploper het weekend in. Volgende week wacht de belangrijke wedstrijd tegen Teylingen, waar de eerste plaats verdedigd moet worden.