Leerzame les voor Jong Quick Boys

Op zaterdag 21 september kwam Jong Telstar op bezoek op sportpark Nieuw Zuid voor wat hopelijk een spannende wedstrijd zou worden tegen Jong Quick Boys. De omstandigheden waren uitstekend, met perfect voetbalweer en een prachtig hoofdveld. Voordat de aftrap om 14:30 kon plaatsvinden, werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan twee dierbare clubiconen die de club afgelopen week waren ontvallen.
Jong Quick Boys startte wat onwennig. Jong Telstar nam het initiatief en wist na slechts negen minuten op voorsprong te komen. Een goed lopende middenvelder maakte slim gebruik van de ruimte en schoot de bal binnen (0-1).

Pas na zo’n 20 minuten spelen kreeg Jong Quick Boys langzaam meer grip op de wedstrijd, waardoor het spel meer in balans kwam. Beide ploegen hielden elkaar goed in bedwang,  in de 39e minuut kreeg Jong Quick Boys een grote kans op de gelijkmaker. Hadi Erol werd gevloerd in het strafschopgebied, en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Helaas wist de keeper van Telstar de elfmetertrap van Hadi knap te redden, wat voor een flinke domper zorgde bij de blauwwitten.

Met een 0-1 achterstand zochten de spelers van Jong Quick Boys de kleedkamers op voor de rust.

Vol vertrouwen kwam Jong Quick Boys de kleedkamer uit na de rust en nam aanvankelijk het initiatief in de tweede helft. Helaas duurde dit optimisme niet lang. In de 50e minuut liet de kwaliteit en efficiëntie van de bezoekers zich gelden, toen een speler van Jong Telstar alleen op keeper Bram Oskam afging en koelbloedig de 0-2 binnenschoot. Dit was een flinke domper voor de jeugdige blauwwitten, en de situatie verslechterde snel toen enkele minuten later ook de volgende kans voor Jong Telstar direct werd benut. Een strakke voorzet werd van dichtbij eenvoudig binnengelopen, waarmee de stand op 0-3 kwam te staan.

Jong Quick Boys besloot met meer opportunisme te spelen, wat leidde tot een aantal kansen, waaronder een grote mogelijkheid voor Kai Oudshoorn. Helaas werd zijn poging van dichtbij gekeerd door de doelman van Jong Telstar. Na 75 minuten wist Jong Quick Boys dan toch iets terug te doen. Een fraaie voorzet werd met een slimme kopbal binnengekopt door Juda van Velzen, waarmee de stand op 1-3 kwam.

Er leek even hoop te gloren op een spannend slot van de wedstrijd, maar Jong Telstar maakte snel een einde aan die gedachte. Een krachtige kopbal liet keeper Bram Oskam kansloos, waardoor de eindstand op 1-4 werd bepaald. Een teleurstellend resultaat voor Jong Quick Boys, maar er zijn zeker aanknopingspunten om mee verder te werken.

De 1-4 nederlaag voelde pijnlijk voor de jeugdige blauwwitte van Jong Quick Boys. Jong Telstar wist het hen bij vlagen erg lastig te maken, maar het gevoel blijft dat de wedstrijd een ander verloop had kunnen hebben als de details net wat anders waren gevallen. Voor Jong Quick Boys was het wederom een leerzame ervaring, met waardevolle inzichten die ze kunnen meenemen naar hun volgende uitdaging.

Komend weekend staat een uitwedstrijd tegen Jong FC Emmen op het programma, en Jong Quick Boys zal erop gebrand zijn om de lessen van deze week om te zetten in een sterker optreden.