Na een busreis van drie uur mochten de jeugdige blauwwitte van Jong Quick Boys aantreden in Drenthe. Naast het stadion aan de Oude Meerdijk verzamelden beide ploegen zich om 14:00 uur voor de aftrap op een uitstekend onderhouden grasmat van VV Emmen. Ondanks de vermoeiende reis was de sfeer goed en stonden de spelers klaar voor een spannende wedstrijd.

Beide ploegen waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar na 13 minuten wist Jong FC Emmen als eerste toe te slaan. Na balverlies op het middenveld kon een aanvaller van de thuisploeg bij de tweede paal eenvoudig binnentikken, waardoor de stand op 1-0 kwam. Het was een bekend scenario voor Jong Quick Boys, dat in de afgelopen weken vaker op achterstand kwam. Echter, de blauwwitte rechtte hun rug en toonden veerkracht. Ze lieten zien dat hun lange reis naar Emmen niet voor niets was.

Jong Quick Boys creëerde diverse mogelijkheden. Dairenzio Brank kwam dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging werd knap overgetikt door de doelman van Emmen. Na een half uur spelen leek Timo Pont de gelijkmaker binnen te kunnen schieten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger van Emmen.

Het harde werken van Jong Quick Boys werd uiteindelijk beloond na 40 minuten. Jouke Vlieland nam een vrije trap, en de keeper van Emmen kreeg de bal niet onder controle. Daan Luyten stond op de juiste plek en wist van dichtbij de gelijkmaker binnen te tikken. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen de kleedkamers in voor de rust.

De tweede helft begon uitstekend voor Jong Quick Boys. Al na twee minuten lag de bal op de stip nadat Jong FC Emmen aan de noodrem had getrokken en Dairenzio Brank binnen het strafschopgebied werd gevloerd. Brank zelf nam de penalty en schoot deze onberispelijk binnen, waardoor de blauwwitte op een 1-2 voorsprong kwamen.

Jong Quick Boys kreeg hierdoor vleugels en was duidelijk de bovenliggende partij. Er waren kansen om de voorsprong verder uit te breiden, zoals een grote kans voor Ibrahim Gassama, die 1-op-1 met de keeper stond maar zijn schot gekeerd zag worden. Ook Hadi Erol had de mogelijkheid om te scoren, maar hij schoot voorlangs. Ondertussen hield de defensie van Jong Quick Boys stand en gaf niets weg. Hoewel Jong FC Emmen probeerde terug te komen in de wedstrijd, kwam Jong Quick Boys nooit echt in gevaar.

In de slotfase werd Jong Quick Boys beloond voor hun sterke optreden. Invaller Faïro Nieuwenbroek gaf in de 90e minuut een perfecte breedtepass op Hadi Erol, die de keeper omspeelde en de wedstrijd besliste met een 1-3 voorsprong. In de 93e minuut was het slotakkoord voor Jouke Vlieland, die met een prachtige vrije trap vanaf 20 meter de bal schitterend in de bovenhoek schoot en de eindstand op 1-4 bepaalde.

Een terechte overwinning met een duidelijke uitslag was een heerlijke opsteker voor de talenten van Jong Quick Boys. Complimenten aan het gehele team voor de sterke prestatie in Emmen!

Komende zaterdag staat de volgende uitdaging op het programma wanneer Jong FC Eindhoven naar sportpark Nieuw-Zuid komt. Om 14:30 zal er worden afgetrapt, en de blauwwitte zullen vastbesloten zijn om de goede lijn door te trekken en opnieuw te strijden voor een overwinning.

We hopen jullie zaterdag in grote getalen te zien om het team te steunen!