Voor de tweede week op rij stond er een uitwedstrijd op het programma voor Jong Quick Boys. Ditmaal reisde het team af naar de Krommedijk in Dordrecht, waar de plaatselijke FC wachtte. Na de indrukwekkende overwinning op MVV van vorige week, vertrok Jong Quick Boys met vertrouwen richting Jong FC Dordrecht, klaar om opnieuw een goed resultaat neer te zetten.

Door een lichte vertraging klonk het fluitsignaal om 14:45, en de eerste helft was meteen een gelijkopgaande strijd. Beide teams begonnen voorzichtig, waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde. De blauwwitten wisten het gevaar van de thuisploeg in de openingsfase goed te neutraliseren. Echter, na een kwartier spelen kwam het keerpunt: een doorbraak van een Dordtse aanvaller eindigde in een felbevochten duel in het strafschopgebied. Ondanks een ogenschijnlijk schone sliding van Kai Oudshoorn, besloot de scheidsrechter tot ieders verrassing een strafschop toe te kennen. De aanvaller van de thuisploeg liet deze kans niet onbenut en schoot de penalty overtuigend binnen, waardoor Jong Quick Boys tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Gelukkig lieten de jonge blauwwitten zich niet uit het veld slaan. Al snel, in de 19e minuut, kwam de gelijkmaker. Dairenzio Brank werd fraai diep gestuurd en leverde een perfecte voorzet af op Daan Luyten, die de bal knap binnenkopte en de stand op 1-1 bracht. Dit doelpunt gaf de bezoekers nieuwe energie en de rest van de eerste helft bleef een spannend schouwspel, waarbij beide ploegen hun kansen kregen. Ondanks wat mogelijkheden aan beide kanten, werd er voor rust niet meer gescoord.

Na de pauze nam Jong FC Dordrecht het initiatief steeds meer in handen. De warmte van het kunstgrasveld en het toenemende tempo begonnen hun tol te eisen. Het spel van Jong Quick Boys verzandde wat en de thuisploeg begon sterker te worden. De wedstrijd werd steeds meer een fysieke uitputtingsslag onder de ongenadige zon.

Toch hield Jong Quick Boys stand, mede dankzij fel verdedigen en een aantal goede verdedigende ingrepen. Na 75 minuten kreeg de ploeg zelfs nog een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Ibrahim Gassama was dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schot van de doellijn gehaald worden door een verdediger van de thuisploeg. Deze  gemiste kans bleek een keerpunt in de wedstrijd. Kort daarna viel alsnog de 2-1, na een ongelukkige situatie uit een corner. De bal kwam voor de voeten van een Dordtse aanvaller, die van dichtbij eenvoudig kon scoren.

In de slotfase kon Jong FC Dordrecht, geholpen door een onzorgvuldigheid in de defensie van Jong Quick Boys, zelfs nog uitlopen naar 3-1. De blauwwitten konden geen vuist meer maken in de resterende minuten en moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de thuisploeg.

Ondanks de vechtlust van Jong Quick Boys, gingen de punten terecht naar Jong FC Dordrecht. Toch biedt het vertoonde spel perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, waarin Jong sc Heerenveen de tegenstander zal zijn.

Om 14:30 wordt er afgetrapt op sportpark Nieuw Zuid, waar Jong Quick Boys opnieuw zal proberen om een goed resultaat neer te zetten en de eerste thuisoverwinning te boeken.