AED-herhalingscursus opnieuw nuttig gebleken

Veel vrijwilligers hebben de levensreddende cursus gevolgd
Sinds 2009 volgt jaarlijks een flink aantal Quick Boys-vrijwilligers de (herhalings)cursus ‘reanimeren en bedienen AED’. Ook dit voorjaar is de herhalingscursus weer gehouden en wel op de maandagavonden 12, 19 en 26 mei. Elke avond zijn er zo’n twaalf vrijwilligers aanwezig die door Hulsbosch & Broekhoff (www.hulsboschenbroekhoff.nl) weer zijn ‘opgefrist’.

Door tal van vrijwilligers is ook dit jaar genoemd dat de herhalingsavond als leerzaam is ervaren en zeker jaarlijks herhaald moet worden. Het gaat tenslotte om levensreddende handelingen en blijvende instructie is nodig.

K.v.v. Quick Boys bedankt de Stichting Sport Ondernemersfonds Katwijk (SSO) voor de financiering van de herhalingscursus. Dit als onderdeel van het project ‘aanbieden van de (herhalings)cursus reanimeren en bedienen AED voor Katwijkse sportvrijwilligers’ door SSO.

Eveneens wordt dank uitgesproken aan de instructeurs van Hulsbosch & Broekhoff voor de ontspannen gedegen wijze waarop de cursus is gegeven. En niet in het laatst is er waardering voor de Quick Boys-vrijwilligers die jaarlijks deze cursus volgen en zorgdragen dat – indien noodzakelijk – er op sportpark Nieuw Zuid levensreddend wordt gehandeld. Als onderdeel van de EHBO-herhalingscursus zullen dit najaar de ruim vijftien Quick Boys/EHBO-vrijwilligers de AED-herhalingscursus volgen.    

Waar zijn de vier AED-apparaten te vinden op Nieuw Zuid?
Op sportpark Nieuw Zuid zijn er maar liefst vier AED-apparaten:
1. Centrale hal overdekte tribune, begane grond;
2. Gang nabij trap / secretariaat / sponsorhome, bovendeel overdekte tribune;
3. Keuken van clubgebouw / kantine;
4. EHBO-ruimte nabij jeugdcommissiekamer (deze AED is op wedstrijdzaterdagen bereikbaar).

Geef een antwoord