Afscheid van Hendrik van Beelen en Maarten Bak

Iconen nemen in stijl afscheid, bekijk de beelden (tevens interviews met vd Gun en den Turk) en de foto’s
Zaterdag 20 mei speelden Maarten Bak en Hendrik van Beelen hun afscheidswedstrijd op sportpark Nieuw Zuid. Beide iconen van Quick Boys nodigden diverse spelers en oud-spelers uit voor het afscheidsduel. Brian Mussche, Marnix van der Gun, Raymond Flaton, Erwin Beltman, Dennis den Turk, Ricardo Appelman en vele anderen waren van de partij zijn. Ook Hans Ultee nam officeel afscheid. De verzorger, die bijna 25 jaar in dienst was bij Quick Boys en onlangs moest stoppen om gezondheidsredenen, is weliswaar officieel uitgezwaaid, maar werd zaterdag nog even door de supporters in het zonnetje gezet.

Maarten Bak heeft elf seizoenen de clubkleuren van Quick Boys verdedigd. De strafschopspecialist maakte op 31 augustus 2002 zijn debuut in het thuisduel met Kozakken Boys (2-1) en speelde 245 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Zijn eerste treffer produceerde Bak op 28 september 2002 in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. In totaal scoorde de aanvaller liefst 114 officiële doelpunten, na Mart van der Plas de productiefste speler die Quick Boys heeft gehad. Afgelopen zaterdag nam Bak met twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Montfoort afscheid in stijl.
Bak heeft veel hoogtepunten mee mogen maken. De twee kampioenschappen, de algehele amateurtitel, maar ook de bekerwedstrijden tegen Jong Heerenveen (klik HIER  voor de beelden) en NAC Breda op een bomvol Nieuw Zuid in 2008 staan hoog op het lijstje. Verder is hij trots dat hij Speler van het Jaar is geworden in het seizoen 2006-2007 en heel vaak topscorer en schaduwschutter is eweest. Quick Boys is echt zijn club geworden en hij hoopt in de toekomst nog wat voor de club te kunnen betekenen. Met ingang van volgend seizoen zal Maarten zijn wedstrijden in Quick Boys 7 afwerken, in het elftal van zijn zwager Bennie van Fruchten.

Op 6 september 1997 maakte Hendrik van Beelen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Quick Boys in het thuisduel met Rijnsburgse Boys (1-1). Aan het einde van het seizoen maakte hij samen met toenmalig ploeggenoot Dirk Kuijt de overstap naar de profs van FC Utrecht. Na avonturen bij Heracles Almelo, Cambuur Leeuwarden en Willem II keerde Van Beelen terug op het oude nest. Van Beelen boekte met de blauwwitten grote successen. Onder het trainersduo Gert Aandewiel en Arjen van der Werf was de aanvallende middenvelder een belangrijke schakel. In de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 won Van Beelen de titel in de Hoofdklasse A. In het laatstgenoemde seizoen sleepte de eigen kweek met zijn club bovendien de zaterdagtitel en het algeheel amateurkampioenschap in de wacht. De drie succesvolle seizoenen op Nieuw Zuid leverden de middenvelder annex spits een nieuw profcontract op bij HFC Haarlem. 
Sinds het seizoen 2007-2008 is Van Beelen weer actief voor Quick Boys, waar de sterkhouder sindsdien wederom een belangrijke rol vervult. De multifunctionele voetballer is een vaste waarde in het eerste elftal en werd de laatste twee jaar als middenvelder topscorer. Daarnaast werd de Katwijker in zijn carrière vier keer verkozen tot speler van het jaar en is daarmee een van de grootste spelers aller tijden van Nieuw Zuid.

Het afscheidsduel bracht nog een behoorlijke opkomst op de been en het weer werkte heerlijk mee. Na afloop gingen beide spelers op de schouders, knalde het vuurwerk en werd er nog lang nagepraat. Was je er niet bij? Klik dan verder naar de foto’s van Hans van Duijn of bekijk hieronder de beelden van Quick Boys TV met tevens interviews met oud-spelers Marnix van der Gun en Dennis den Turk.
Zie ook het dankwoord van Maarten en Hendrik.

Geef een antwoord