Arie van Duijn na omzwervingen terug op het oude nest

De cirkel is rond voor Arie van Duijn. De 59-jarige trainer staat met ingang van het nieuwe seizoen aan het roer bij het tweede elftal van de blauw-witten. Zodoende keert Van Duijn na lange tijd weer terug bij de club die hem zo lief is. ,,Het is goed om te weten dat de club mij nog niet is vergeten.”



De oudere supporter van Quick Boys kent Arie van Duijn niet alleen als de speler die in de jaren negentig van de vorige eeuw de nodige successen boekte. Ook was hij de interim-trainer van het eerste elftal die in het seizoen 1999-2000 het stokje overnam van de ontslagen Cees Tempelaar. ,,En als je eenmaal op eigen benen hebt gestaan, dan smaakt dat naar meer. Ik keerde eerst nog terug in de rol als assistent-trainer, maar sloeg even later mijn vleugels uit.” Zijn vogelvlucht begon bij KRV (nu: FC Rijnvogels) en leidde Van Duijn via Voorschoten’97, Woubrugge, Oegstgeest, Valken’68 en SJZ weer terug op het oude nest. ,,Je zou kunnen zeggen dat ik een echte dorpstrainer ben. En Katwijk is ook nog steeds een dorp. Mooi dat ik bij Quick Boys de kans krijg om mijn trainersloopbaan af te sluiten.”

Naar eigen zeggen is de stijl van zijn manier van trainen in de loop der jaren niet veranderd. ,,Ik ben een trainer die er bovenop zit. Soms een harde trainer, maar wel eerlijk. De spelers krijgen een schop onder hun kont als dat nodig is. Ik wil altijd meedoen om de prijzen en ga proberen eruit te halen wat erin zit. Mijn doelstelling is dan ook om enerzijds de jongens beter te maken, maar anderzijds ook om zo lang mogelijk mee te doen om de prijzen. Daarbij heb ik het geluk dat ik te maken krijg met een geweldige begeleidingsstaf. Het is goed om te weten dat ik nog niet vergeten ben en dat teammanager Ben Dijkdrent mij heeft aangedragen voor deze functie.”



Daarnaast krijgt Van Duijn een specifieke opdracht van de clubleiding mee. ,,Het is de bedoeling dat er ook regelmatig talenten van Jong Quick Boys mee gaan spelen met het tweede elftal om aan hun fysieke weerbaarheid te gaan werken. Dat aspect blijft enigszins achter in wedstrijden tegen hun leeftijdsgenoten in de beloftencompetitie. De fysieke kant speelt natuurlijk een grote rol als zij de stap gaan maken naar de hoofdmacht. Bij het tweede elftal kun je hieraan werken. Zeker aan de hand van ervaren krachten als Thomas Zuijderduijn, Mark van der Plas en Jan de Bruin. Daarnaast zullen de van blessures herstelde A-selectiespelers de gelegenheid krijgen om bij ons wedstrijdritme op te doen.”

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is blij met de terugkeer van Van Duijn. ,,Als speler en trainer is Arie in het verleden heel succesvol geweest bij Quick Boys. Gezien zijn verleden weet hij als geen ander wat er nodig is om de stap naar het eerste elftal te maken. Arie is gepokt en gemazeld en nog altijd zeer gemotiveerd om zijn doelen te bereiken.”

De club heet Arie van Duijn welkom terug en wenst hem veel succes en plezier toe op sportpark Nieuw Zuid.