Bericht voor de E- en F-begeleiders/coaches

Vanaf a.s. zaterdag 15 september de penalty’s na afloop niet meer onder leiding van scheidsrechter
Bij de E- en de F-teams worden er na de wedstrijd altijd penalty’s genomen. Dit is een hele leuke manier om een wedstrijd af te sluiten.
E.e.a. heeft tot nu toe altijd onder leiding gestaan van de scheidsrechter. Op verzoek van onze scheidsrechterscoördinator Gert-Jan van Duijvenbode gaat dit echter veranderen.

 
Vanaf aanstaande zaterdag 15 september is het de bedoeling dat jullie zelf als begeleiders/coaches deze penalty’s in goede banen gaan leiden.
 
Hiermee willen we proberen de uitloop van de wedstrijden terug te dringen. Dit kan verschillende oorzaken hebben en één daarvan is dat de scheidsrechter aanwezig is bij het nemen van de penalty’s. Pas na het afronden daarvan kan hij of zij naar de volgende wedstrijd. In de tussentijd kosten zaken als het doorgeven van de stand, even uitrusten, iets drinken en zich weer klaarmaken voor de volgende wedstrijd uiteraard ook tijd. Dit lukt nu vaak onvoldoende omdat uitloop moet worden voorkomen. 

Het is voor de club heel belangrijk dat alle wedstrijden (dus ook die van 16.15 uur) op tijd kunnen starten en eindigen.
 
Samen kunnen we hier een steentje bijdragen, waardoor het ook allemaal leuk blijft om te doen voor de – vaak jeudige – scheidsrechters.
Iedereen weet het: zonder scheids geen wedstrijd!
 
Hierbij willen we ieder van jullie alvast bedanken voor de medewerking. Indien er nog vragen zijn horen wij die natuurlijk graag.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Tony van Duijvenbode
Adrie Ros

Geef een antwoord