BOB gaat de sportkantine in

K.v.v. Quick Boys ondersteunt de landelijke BOB-campagne
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincies, de politieregio’s die extra alcoholcontroles uitvoeren, NOC*NSF en de betrokken bonden (KNVB, KNHB, KNKV en KNLTB) hebben besloten regionale (waaronder de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek) pilots te houden om de Bob-gedachte ook in de sportwereld een vaste plaats te geven. Zo kan de sport op een positieve manier meehelpen om de verkeersveiligheid te vergroten.

1 op 10 met alcohol op achter stuur
Uit een eerder gehouden nulmeting, waarbij bij 205 sportclubs verdeeld over het land op vrijwillige basis 7000 blaastesten zijn afgenomen, blijkt dat de overgrote meerderheid (82 procent) die na een bezoek aan de kantine achter het stuur kruipt, geheel of bijna nuchter is. Een op de tien vertrekkende automobilisten (9,5%) zit echter met een promillage van 0,5 of meer boven de wettelijke alcohollimiet. Kantinebezoekers die met passagiers in de auto naar huis rijden blijken vaker (bijna) nuchter dan bezoekers die alleen in de auto rijden. 

Samenrijden stimuleren
Omdat kantinebezoekers die met passagiers in de auto naar huis rijden vaker (bijna) nuchter zijn dan bezoekers die alleen in de auto rijden, staat het stimuleren van samenrijden op basis van de Bob-afspraak centraal in de pilot. Daarbij wordt de slogan “100% Bob, 0% op” gebruikt.

Op 3 maart jl., voorafgaand aan de wedstrijd vv Noordwijk – sv Spakenburg, vond officieel de  aftrap van de regionale Bob campagne die tot juni 2012 loopt plaats, een week later gevolgd binnen de Katwijkse gemeentegrenzen op sportpark de Krom. Zaterdag 17 maart zal op sportpark Nieuw Zuid uitgebreid aandacht worden besteed aan de Bob campagne in de sportwereld. D.m.v. voorlichtingsmaterialen en een bezoek van het Bob-campagneteam zal ‘Bob’ komende zaterdag centraal staan op ons sportpark. 

K.v.v. Quick Boys hoopt, door dit onderwerp onder de aandacht te brengen, een positieve bijdrage te kunnen leveren om bezoekers van sportevenementen aan te sporen alcoholvrij te rijden dan wel met elkaar af te laten spreken wie als de Bob zijn of haar sportvrienden veilig naar huis brengt.   

Geef een antwoord