BS Quick Boys / Wiesmeijer wint twee oefenwedstrijden

Zaterdag 12 juni stonden twee oefenwedstrijden voor BS Quick Boys Wiesmeijer op het programma. Er werd geoefend tegen de tegenstanders V.V.S Den Haag en Interchange Rotterdam. Twee goede wedstrijden om te bekijken waar het team staat t.o.v. twee andere eredivisie teams.

Het beloofde een zware dag te worden omdat toch niet de minste spelers ontbraken om verschillende redenen. Zo ontbraken de eerste elftalspelers Niels van Duijn, Eef Schonevelt, Sander van der Horst en Jaap van der Plas.

Zeer verzorgd, in gesponsorde kleding van Haasnoot kleding, verzamelde BS Quick-Boys / Wiesmeijer al om half 9. De eerste wedstrijd in het beachstadion te Scheveningen ving namelijk al om 10 uur aan tegen V.V.S. Den Haag.

Het Haagse team, dat tevens debuteert in de eredivisie, staat onder leiding van Arnold Grunholz. Gezien Grunholz zelf ook een zeer technische speler was, werd verwacht dat het team eveneens zeer begaafd zou zijn. In de eerste minuut van de wedstrijd werden de verwachtingen werkelijkheid, zo leek het. Na een knappe aanval maakte Den Haag 1-0. Het Katwijkse team toonde zich vervolgens sterker en hierdoor stond het na 12 minuten 4-2 voor Quick-Boys / Wiesmeijer. In de tweede helft ging het iets moeizamer maar desondanks wist men de voorsprong te behouden, 5-3. In de laatste 12 minuten werd het verschil iets kleiner maar de wedstrijd eindigde in 6-5 voor de Katwijkers.

De 2e wedstrijd werd gespeeld tegen Interchange uit Rotterdam. Dit team speelt al 5 jaar eredivisie dus hebben de nodige ervaring. Echter bleken de Katwijkers helemaal los en maakten gehakt van het team uit Rotterdam. Na 3x 12minuten was het 9-3 voor Quick Boys Wiesmeijer.

Het Katwijkse team speelt zeer geconcentreerd en is zeer gedreven. Scoren gaat ook zeer makkelijk en de verdediging lijkt ook als een huis te staan. Voor een nieuw team heeft Quick Boys iedereen positief verrast.

Het vroege opstaan bleek dus niet voor niets geweest te zijn want BS Quick-Boys / Wiesmeijer heeft zelfvertrouwen getankt voor de eerste competitiewedstrijd aanstaand weekend op de grote markt in Groningen. Daar moet men zorgen om de goede lijn ook in de competitie door te zetten.