Complete off day dames 1 en weer geen punten: 1-2 (ruststand: 0-1)

Thuisverlies tegen SJZ
Het was deze wedstrijd erop of eronder voor dames 1.
Vanwege de nieuwe competitie indeling voor komend seizoen moet er bij de 1e 5 geeindigd worden, anders zak je een klasse.

Het begin ziet er nog veel belovend uit met een schot net naast van Marion. Daarna zakt dames 1 steeds verder weg. Foutieve passes, teveel lopen met de bal. Ja, en dan roep je het over jezelf af natuurlijk. Met een vlijmscherpe pass, door het midden wordt de spits van SJZ vrij gezet voor Mandy en die heeft het nakijken. Na 22 minuten kijken we dus tegen een achterstand aan.
Kort daarop de mogelijkheid op de gelijkmaker. Een aanval over rechts komt terecht bij Laura. Die heeft geen geluk want haar bal komt tegen de keepster aan. Vanwege dat tegendoelpunt halverwege de eerste helft ga je met een 0-1 achterstand naar de kleedkamer met in het achterhoofd dat we eigenlijk niet of nauwelijks aan voetballen zijn toegekomen.

Na de verfrissing en de nodige aanwijzingen gaan we weer naar het veld voor de tweede helft. Alle goede bedoelingen ten spijt blijft het niet lopen bij de thuisploeg. We lopen meer tegen onszelf te voetballen dan tegen SJZ. Ook de bezoekers kunnen niet echt een vuist maken en daarom is het ook een draak van een wedstrijd die voor het massaal aanwezige publiek niet veel vertier geeft. Na 20 minuten spelen gaat onze spits achter een speelster van de bezoekers aan. De rest blijft kijken en deze speelster kan uithalen op de rand van de 16 meter. Mandy heeft geen zicht op de bal en die verdwijnt dan ook in het doel.
Vanaf de aftrap een aanval van de Nieuw Zuid bewoonsters die eindigt op de paal. Het zit ook niet mee vandaag. 4 minuten later onderschept Jennifer de bal en geeft een fantastische pass op Emma dis passt de bal in een keer door op Dieuwertje die op volle snelheid ligt en oog in oog met de keepster koelbloedig blijft en de aansluitingstreffer maakt. Dan gaan we er weer in geloven en proberen meer druk te zetten. In de 32e minuut breekt een van de Quick Boys speelsters door en wordt binnen de lijnen onderuit gehaald. Strafschop. Roos gaat achter de bal en …….. mist geheel in stijl met de wedstrijd. Kort voor tijd ziet Sara nog een bal over het doel verdwijnen.

Een wedstrijd om snel te vergeten en ons te richten op de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag om 16.00 uur thuis tegen UDO.