Dames 1 en het gevecht tegen de elementen 1-1 (1-0)

Onder moeilijke omstandigheden werd een punt behaald bij Ter Leede DA4
Met voetbal had het weinig te maken vandaag. De wind stond dwars over het veld en alles gebeurde aan de rechterkant van het veld, want daar wilde de bal constant heen. Tel daar bij dat dames 1 vandaag zeer ruim met de kansen omging en dat de scheids een discutabele rol speelde door maar liefst drie zuivere doelpunten van ons om uiteenlopende redenen af te keuren. Dit gezegd hebbende heb je de hele wedstrijd eigenlijk beschreven.

We begonnen de wedstrijd met een kwart wind tegen. Alles speelde zich aan de overkant, gezien vanaf de dug out dan, van het veld af. Telkens als er een bal gespeeld werd, of het over de grond ging of niet, trok die door de wind naar de overzijde van het veld. Daardoor was het daar ook nog eens druk met speelsters van beide teams die daar de bal gingen opzoeken. Het moet gezegd worden, maar de beste kansen waren de eerste helft voor de Quick Boys-vrouwen. Er werd zelfs gescoord maar omdat de grens aan de overkant de vlag omhoog stak, Joost mag weten waarom, blies de brave man maar weer eens op zijn fluitje en keurde de zuivere treffer af. Dat was niet eens keer de eerste helft maar dat gebeurde een aantal malen. Zet daar tegen over dat wij een paar uitgelezen kansen kregen, maar die zeer professioneel om zeep wisten te helpen en het beeld van de eerste helft is compleet. Als je dan achterin vergeet te verdedigen en een vrouw uit je rug weg laat lopen, ja dan ga je met een 1-0 achterstand de rust in.

Niets aan de hand want we hebben nog 45 minuten om de zaak recht te zetten, zou je denken. De meiden willen niets liever dan dit en gaan vol goede moed naar het veld voor de tweede helft.

Ook dan zijn we stukken sterker en dat blijkt wel uit het feit dat onze keepster alleen maar terugspeelballen heeft gehad de tweede helft. Na vier minuten laat Brenda een schot los en die spat werkelijk uiteen op de lat boven de keepster. Na een klein kwartier spelen dan eindelijk gerechtigheid. Sara geeft een wereldpass op Elise en die tikt de bal onder de keepster door het doel in. Even later komt onze spits weer perfect achter haar vrouwtje vandaan en kan alleen op de keepster aflopen en scoren en weer fluit de man die de baas is in het veld voor buitenspel. Onbegrijpelijk en om gek van te worden. Maar het wordt nog erger. Op een gegeven moment wordt uit een afgeslagen aanval de bal door ons onderschept en over rechts naar voren gebracht. De bal wordt hoog voor gegeven, de keepster zit vanwege de wind helemaal mis en kan de bal niet pakken. Daarachter staat een Quick Boys speelster die de bal in het doel tikt. Iedereen viert feest maar……….. de scheids heeft, werkelijk als enige, duwen gezien. Als je er dan wat van zegt kan je als speelster ook nog eens voor vijf minuten naar de kant.

We houden aan deze wedstrijd een nare smaak en een kater over vanwege het gelijke spel. Hopelijk kunnen we het volgende week rechtzetten tegen SJZ op Nieuw Zuid aanvang 16.15 uur.