Dames 1 wint thuiswedstrijd tegen UDO: 4-0 (ruststand: 3-0)

Herstel door collectieve prestatie.
Met wat aanpassingen in het team wordt aangetreden tegen het 1 plek hoger staande UDO uit Oegstgeest.

De dames van Quick Boys komen zeer fel uit de startblokken en laten meteen zien wat de opdracht is van vandaag. De tegenstander vastzetten en niet aan spelen toe laten komen en zelf aanvallend voetballen. In de 4e minuut komt Sandra door over de rechterkant en trekt de bal strak voor. Sara gaat de lucht in en kopt de bal net over het doel. De bedoelingen zijn dus duidelijk. Scoren en als winnaar uit de strijd komen.

En dat het een strijd is spat er aan alle kanten vanaf. Duels worden vol aangegaan en dat niet alleen door de thuisploeg en zo ontstaat er dus een heerlijke wedstrijd. Na 20 minuten in de eerste helft lijkt het team op elkaar ingespeeld. Op een pass van Roos door het midden komt Tirza vrij voor de keepster, helaas treft zij de paal. In de rebound komen we net te laat. Twee minuten later wordt Roos net buiten de 16 meter onderuit gehaald. Vrije trap op de rand van de 16 meter. Brenda neemt de bal en geeft hem strak laag in het doelgebied. Daar komt Tirza inglijden en die kan met de punt van haar voetbalschoen de bal tegen de touwen werken. Een verdiende 1-0 voorsprong. Vanaf de aftrap veroveren wij razendsnel de bal en voordat de bezoekers kunnen reageren geeft Sandra een splijtende pass op Tirza. Die benut ook deze buitenkans en zo staat het binnen 2 minuten 2-0 voor dit zeer geconcentreerd spelend Quick Boys.
UDO is de controle over de wedstrijd, zo ze die al hadden, helemaal kwijt. Het tempo deze eerste helft ligt zeer hoog en je ziet dat de bezoekers er een beetje door heen komen te zitten. Op slag van rust een steekpass van Janneke over alles en iedereen heen op onze spits Tirza. Die komt daardoor alleen voor de keepster en probeert ze in de verre hoek te verschalken echter de bal is iets te zacht. Elise heeft een superreactie en kan de bal in het lege doel tikken en de ruststand op 3-0 zetten.

Na de rust wordt het een wedstrijd waarin Quick Boys bepaalt wat er gebeurt en kan UDO geen vuist meer maken. Het tempo blijft behoorlijk hoog en Mandy onze keepster krijgt alleen nog maar terugspeelballen. Het vertrouwen binnen de ploeg is groot en dat is terug te zien in het spel. De bal gaat snel rond en met een keer raken gaat de bal lekker snel rond. Dat de productie wat lager is de tweede helft is misschien wel toe te schrijven aan het feit dat de speelsters van de MA1, die overgekomen zijn, moeten wennen aan het snelle spel. Toch worden ze niet gewisseld om vertrouwd te raken met het spel in het damesvoetbal.
Na een goed kwartier spelen gaan we weer wisselen. Roos geeft de aanvoerdersband aan Brenda en komt samen met Dieuwertje naar de kant. Ook na deze wissel laat de ploeg zien dat ze kan blijven spelen. Na een half uur ballen wordt Tirza weer eens vrijgespeeld en prikt zij de 4-0 achter de keepster in het doel.
Dan is het tijd om  Claudia Owel, die eerst in Rotterdam met de MA1 had gespeeld tegen Sparta, in te brengen voor het laatste kwartier. Tirza moet voor haar naar de kant en wordt bedankt voor haar bijdrage.

Na deze zeer verdiende 4-0 wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld door de dames en na 45 minuten en een laatste kans voor Elise, die net naast gaat, fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Schaap voor het einde van de wedstrijd.

Deze wedstrijd is er een van het collectief. Het collectief van dames 1 die vandaag bestond uit Mandy, Sandra, Brenda, Jennifer, Willemiek, Sara, Roos, Janneke, Dieuwertje, Tirza, Laura, Emma, Elise en Claudia.

Komende zaterdag de uitwedstrijd tegen Kagia Dames 1, aanvang 12.00 uur.