De aanvoerder van 2004: Brian Mussche

Aanstaande zaterdag spelen de kersverse kampioenen van trainer Jan Zoutman een bijzondere wedstrijd. Om 15:00 uur neemt “Quick Boys 2016” het op tegen “Quick Boys 2004”. Het elftal van 2004 was tot vorige week de meest recente kampioen. De aanvoerder van destijds was Brian Mussche. Een gesprek met de Hoofddorper over het nieuwe kampioenschap, de wedstrijd van zaterdag en zijn twee zoons, die voetballen in de jeugd van twee vooraanstaande profclubs.

Opvolger

Eindelijk heeft de groep van 2004 een opvolger gekregen. Het elftal van Jan Zoutman veroverde vorige week, op zaterdag 14 mei 2016, het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Brian Mussche heeft het allemaal op de voet gevolgd en was aanwezig bij de huldiging: “Aangezien mijn beide zoons een internationaal jeugdtoernooi speelden, heb ik de wedstrijd via internet gevolgd. Bij terugkomst ben ik ‘s avonds naar het sportpark gereden om het feest mee te beleven. Eigenlijk was ik er van tevoren al wel van overtuigd dat ze het zouden halen.”

Oud-Quick Boys
Quick Boys behaalde niet alleen het kampioenschap in 2004. Het werd zelfs algeheel amateurkampioen van Nederland. Brian kan het zich nog goed herinneren: “In 2004 waren wij oppermachtig in de competitie en in de eindronde om het algeheel amateurkampioenschap. Na een spectaculaire finale tegen HSC’21 Brein, die bijna 2,5 uur duurde, barstte het feest los. Wij hadden toen een hechte groep en dat kun je nu nog steeds zien. We voetballen nog regelmatig samen. Het is dan altijd weer erg gezellig! De ontlading van toen is wel vergelijkbaar met nu. Ook toen was het om nooit te vergeten.” Deze zaterdag spelen de oud-kampioenen tegen de kampioenen. Brian kijkt uit naar die wedstrijd: “We moeten kijken of die stramme spieren het nog een beetje aankunnen. Ik hoop dat er veel supporters komen kijken, zodat wij er met elkaar een mooi feest van kunnen maken!”

Technisch Manager
In 2013 keerde Brian zoals gezegd terug op Nieuw Zuid in de rol van Technisch Manager. Lang heeft Brian
echter niet in deze rol gezeten. “Het is een leerzame periode geweest. Het is een functie waar zeer veel tijd in gaat zitten met de nodige verantwoordelijkheden. Ik ben zelfstandig ondernemer en kan zakelijke beslissingen zelf nemen. In deze functie heb je wel een bepaalde eindverantwoordelijkheid, maar beslissingen dien je wel met elkaar te nemen. Vanwege de enorme tijdsbesteding en het feit dat ik met de toenmalige trainer Ted Verdonkschot niet altijd op één lijn zat heb ik het, in overleg met het bestuur, bij die periode gelaten.”

Trainerschap

De ervaring van Technisch Manager heeft Brian dus inmiddels, maar zit in hem ook een trainer verscholen? “Ik ben trainer geweest van mijn beide zoons (in de F- en E-pupillen) en ik heb een seizoen het tweede elftal van FC VVC uit Nieuw Vennep (reserve 2e klasse zaterdag) getraind. Alles wat enigszins met voetbal te maken heeft vind ik leuk, maar door de tijd die mijn zaak en het voetbal van de kinderen inneemt, is het nagenoeg niet te combineren. Het zal dan ook moeilijk worden om terug te keren in een officiële rol bij Quick Boys. Op korte termijn in ieder geval niet. Je weet echter nooit wat de toekomst brengt. Bij Quick Boys heb ik het altijd naar mijn zin gehad. Mocht ik er dus weer tijd voor hebben… Wie weet!”

Zoons
Net als Brian kunnen zijn zoons ook aardig ballen. Hij was hun trainer bij VVC, maar beiden maakten de overstap naar de jeugd van tweede grote profclubs. Björn (13 jaar) speelt bij AZ en Steyn (8 jaar) bij Ajax: “Ze ontwikkelen zich goed en ik ben enorm trots op ze als ik zie met hoeveel passie en overgave zij dit avontuur beleven. Ze hebben nog een hele lange weg te gaan, maar zolang ze zich goed blijven ontwikkelen is de kans zeker aanwezig dat ze het halen. Mijn vrouw en ik steunen ze in ieder geval door dik en dun. Belangrijk is in ieder geval dat zij er veel plezier aan (blijven) beleven. Dat is voor ons wel een must.”

 

Geef een antwoord